De mâine şi până în data de 20 mnoiembrie, Piteştiul şi Mioveniul vor juca rol de gazde ale unui exercițiu internațional (denumit Modex), organizat pentru a testa colaborarea forțelor de intervenție în cazul producerii unor dezastre, ce se pot manifesta pe teritoriul uneia dintre țări.

Exercițiul va implica activarea mecanismului de protecție civilă al UE. Echipaje cu autospeciale de intervenție și echipamente speciale din mai multe țări vor sosi pentru gestionarea situațiilor de urgență create.

„În cadrul exercițiului vor participa echipaje din trei țări UE (Portugalia, Slovacia și România), din Republica Moldova, reprezentanți din partea Departamentului pentru Situații de Urgență\Direcția Generală pentru Protecție Civilă, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Jandarmeriei și Poliției Argeș, alături de cadre ale trei Inspectorate Județene pentru Situații de Urgență, voluntarii SMURD ai inspectoratului și reprezentanți din partea unităților administrativ teritoriale și ai obiectivelor implicate în exercițiu.

Acțiunea se va concentra în jurul Municipiul Pitești și a orașului Mioveni. Scenariile acestui exercițiu vor implica desfășurări de forțe și acțiuni în cadrul unor importante obiective din județ. Drept pentru care, rugăm cetățenii să faciliteze activitățile forțelor în teren”, a transmis biroul de presă al ISU Argeş.

sursa foto: ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here