În urmă cu circa trei ani, dna Simona Niculescu (repatriată la Valea Brazilor, comuna Băiculeşti, după decenii trăite în Franţa) a dat câştigat un proces prin care Primăria comunei a fost obligată de instanţă să asfalteze drumul până la Valea Brazilor.

E un aspect despre care presa – şi noi – a scris pe larg.

Judecătoria Curtea de Argeş a stabilit că Primăria Băiculeşti trebuie să asfalteze drumul, dar şi să-i plătească dnei Niculescu 80 de euro pe zi, pentru închirierea unei maşini de teren.

Vehiculul ar trebui să o ajute pe femeie să parcurgă cei doi kilometri de la şosea până acasă.

Evident, autorităţile locale nu s-au sinchisit nici să asfalteze drumul, şi nici să se conformeze sentinţei judecătoreşti.

Ca atare, dna Niculescu a apelat la un executor judecătoresc (Cristian Ioana, din Curtea de Argeş), dar acesta a refuzat să-i înregistreze dosarul. Aşa că, înapoi la Justiţie.

Iar Justiţia a decis să-l amendeze pe executorul judecătoresc: „Obligă pe BEJ Ioana Cristian să înregistreze cererea de executare silită formulată de contestatoare şi să deschidă dosarul de executare silită. Dispune amendarea executorului judecătoresc Ioana Cristian cu suma de 1.000 lei”, sună decizia pronunţată zilele trecute de instanţă.

De notat că decizia nu e definitivă, dar e executorie.

În imagine, dna Simona Niculescu, coşmarul autorităţilor publice indolente din comuna Băiculeşti.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here