EXCLUSIV – Alexandru Pelici, despre Mario Tudose: „FC Argeş a câştigat un jucător de valoare”

Date:

Share post:

Alexandru Pelici, antrenorul care a condus FC Argeş în primele etape ale campionatului, a menţionat, printre lucrurile bune pe care le-a lăsat în urmă la Piteşti, pe foarte tânărul Mario Tudose.

Crescut la Centrul de Copii şi Juniori Leonte Ianovschi, Tudose a semnat primul lui contractde profesionist cu FC Argeş la vârsta de doar 16 ani, în ianuarie 2021 (detalii, aici). În august acelaşi an, Benfica Lisabona plătea 200.000 de euro pentru transferul fundaşului central piteştean.

În vara acestui an, lusitanii l-au cedat definitiv pe Tudose la FC Argeş, cu care a semnat un contract valabil (doar) până în vara lui 2024.

Recent, într-o discuţie pe care am purtat-o cu Alexandru Pelici, tehnicianul ne-a declarat, cu referire la perioada petrecută la Piteşti: „Vă mai spun ceva: FC Argeş a câştigat un jucător de valoare, care poate creşte foarte mult, pe Mario Tudose. Are un potenţial imens”.

Alexandru Pelici l-a folosit pe acesta titular şi l-a ţinut pe teren toate minutele, în jocurile în care a condus FC Argeş de pe bancă. La fel a făcut şi fostul său secund, Eugen Beza, care a preluat echipa. Etapa trecută (2-0 cu Unirea Dej, la Mioveni) chiar am remarcat jocul foarte bun, sigur, al lui Mario Tudose, care a etalat o maturitate în joc surprinzătoare pentru vârsta sa.

Să joci fundaş central şase meciuri, integral, să o faci bine şi să nu încasezi nici măcar un cartonaş galben… nu sunt mulţi fundaşi centrali în primele două ligi de la noi capabili de aşa ceva. Erau, pe vremuri, regretatul Costică Ştefănescu sau, mai încoace, Miodrag Belodedici.

Sperăm şi-i dorim tânărului Tudose să confirme încrederea pe care antrenorii Alexandru Pelici şi Eugen Beza, dar şi suporterii, o au în el.

sursa foto: FC Argeş Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Flonta și Cioroianu

  Ambii, oaspeți ai Centrului Cultural Pitești, printre simeze...

German corporation Continental/Siemens, deeply involved in the Dieselgate cheating scandal (I)

A technical project manager at Continental has admitted to...

Accident la Davideşti

Şoferul unui autoturism BMW a pierdut controlul volanului şi...

Încep să se mişte lucrurile şi pe lotul 2, Boiţa-Cornetu, al autostrăzii Piteşti-Sibiu

Noi lucrări la autostrada Piteşti-Sibiu, lotul 2, dintre Boiţa...

Unde e cea mai ieftină benzină. Situaţia pe judeţe; cum stăm în Argeş

Ziarul Ring a realizat azi o radiografie asupra prețurilor...