Un grup de mai mulţi parlamentari ai USR a anunţat că a depus azi, la Parlament, o propunere legislativă de desfiinţare a Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului (ISACCL).

Acest institut a fost înfiinţat în 2017 şi a fost condus de atunci de fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu (în perioada 2000-2004).

„USR consideră nu doar că rațiunea existenței acestui Institut nu se justifică, dar și că, în condițiile precarității de finanțare a cercetării în România, alocările bugetare necesare ISACCL devin pierderi reale pentru cercetarea autentică în domeniu”, au arătat iniţiatorii proiectului.

Născut la Tighina, în Moldova de peste Prut, fostul preşedinte Emil COnstantinescu e perceput ca argeşean, pentru că familia sa s-a refugiat, în 1943, în satul Brădetu, comuna Brăduleţ, judeţul Argeş.

Cât despre acest Institut de Studii a culturii şi civilizaţiei Levantului, probabil că nici dlui Constatinescu nu-i e prea clar cu ce se ocupă.

Clar e doar că toacă milioane de lei anual, în principal, pe salariile babane ale angajaţilor, după cum se vede în imaginea alăturată (în imagine, şi deputatul USR Iulian Bulai).

surse foto: Institutul Levantului, USR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here