Evoluţia sistemelor de încălzire, de la focurile deschise la centralele termice

Date:

Share post:

Evolutia sistemelor de incalzire din cele mai vechi timpuri pana astazi este un proces impresionant. Aceasta evolutie a inceput odata cu descoperirea focului si a continuat pana astazi, zi in care desi avem totul pe tava, inca se cauta noi metode si modalitati de imbunatatire a celor vechi pentru a ne face viata din ce in ce mai usoara.

Intre sistemele de incalzire inca folosite se intalnesc nume precum: sobe, seminee pe lemne si centrale termice. Fiecare dintre acestea se gasesc in diverse forme si modele, ele fiind mult mai dezvoltate decat primele aparute la vremea lor. In cele ce urmeaza, vom face o scurta prezentare a evolutiei acestor sisteme si vom scoate in evidenta cele mai populare produse la care oamenii inca apeleaza si astazi.

Cum au luat nastere sistemele de incalzire?

Desi cuvantul sistem poarta mult mai multe semnificatii, cred ca putem spune fara probleme ca sistemele de incalzire au luat nastere odata cu descoperirea focului. Acela a fost momentul in care omul a descoperit o sursa de caldura si odata cu trecerea timpului a invatat cum sa o foloseasca in avantajul sau. Focul si arderile inca stau la baza majoritatii sistemelor de incalzire puternic dezvoltate in ziua de astazi.

Nu vom gasi seminee pe lemne in care sa nu arda focul, la fel cum nu vom face o soba sa incalzeasca o incapere fara a arde ceva in interiorul acesteia. In ceea ce priveste centralele, insa, tehnologia a avansat puternic, ajungandu-se sa se mearga pe principii mult mai diferite si mai avansate decat cele clasice, iar din acest motiv tipurile de arderi si modalitatile de functionare nu mai implica neaparat focul.

Semineul si centrala termica

Intalnirea semineului ca modalitate de incalzire a intregii case este un lucru rar spre inexistent. Daca ar fi sa ne referim la cazul unor seminee pe lemne, montarea acestora presupune existenta unui cos cu fum, fie cate unul pentru fiecare incapere in care intalnim un semineu, fie a unuia care sa lege toate semineele din casa. Acest proces ar fi unul complicat daca nu este pus in practica in momentul constructiei casei.

Din acest motiv, in general, casele care detin un semineu isi bazeaza incalzirea generala pe o centrala termica, semineul fiind folosit in doar una din incaperi, de obicei fiind camera centrala, camera in care au loc intalnirile cu prietenii si familia.

Cu cine pot discuta daca vreau sa includ un semineu in casa mea?

In cazul in care vreti sa includeti in casa dumneavoastra un semineu, puteti apela la o serie de experti in domeniu. Cei pe care noi ii recomandam cu drag de fiecare data sunt cei de la Seminee-Expert. Pe ei ii puteti gasi pe seminee-expert.ro. Pe site-ul mentionat puteti studia oferta de seminee pe care o ofera, iar impreuna cu expertii puteti ajunge la produsul de care aveti nevoie.

Modelele prezentate pe site sunt unele orientative, crearea semineelor putand fi realizata punand cap la cap ideile angajatilor Seminee Expert si a clientului. Gama semineelor este una foarte larga, motiv pentru care visele ti se pot indepli indiferent daca locuiesti la casa sau intr-un apartament. Nu mai astepta, alege acum!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular