Evaluarea Naţională 2022: primele rezultate vor fi afişate joia viitoare

Date:

Share post:

Ieri s-au încheiat probele scrise ale examenului de Evaluare Naţională, susţinute de elevii absolvenţi ai clasei a VIII-a. Primele rezultate urmează să fie afişate joia viitoare, 23 iunie.

„În cele două zile de examen, în județul Argeș, elevii au susținut probele în 122 de centre de examen, prezența acestora la probe fiind după cum urmează:

– la proba din 14 iunie, la disciplina limba și literatura română, au fost prezenți 4719 absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul de 4869 al celor înscriși pentru susținerea acestei probe. Au absentat 150 de absolvenți.

– la proba din 16 iunie, la disciplina matematică, au fost prezenți 4715 absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul de 4870 al celor înscriși pentru susținerea acestei probe. Au absentat 155 de absolvenți”, a transmis Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş, printr-un comunicat de presă.

Oficialii ISJ Argeş au mai menţionat că niciun elev nu a trebuit să fie eliminat din examen din cauza vreunei tentative de fraudă, fapt care ni se pare îmbucurător.

Subiectele și baremele de corectare sunt publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, aici.

„Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16 – 19) și 24 iunie (în intervalul orar 8 – 12). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe internet, respectându-se prevederile GDPR. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite acestora, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie”, a mai informat ISJ Argeş.

sursa foto: arhivă ArgeşulOnline.ro

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...

Poliţia Argeş i-a amendat pe ciobanii care nu şi-au microcipat câinii de la stână

În cadrul unei acţiuni poliţieneşti dessfăşurate ieri şi alaltăieri,...

Dezinformarea prin presă, combătută cu ajutorul inteligenţei artificiale

"Un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,...

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...