Potrivit declaraţiilor domniei-sale, europarlamentarul independent Mircea Diaconu a votat împotriva rezoluţiei privind România, adoptată azi prin vot în Parlamentul European.

„Problema statului de drept din România este faptul că el nu există. După ’90, toate practicile anterioare s-au transformat în alte instituții „Virgil-Măgurene”. Au considerat tot timpul că ei trebuie să decidă cine câștigă alegerile. Au decis tot timpul care este interesul național. Generalii, nu civilii.

De aceea, astăzi, mai era de spus că statul de drept din România pare un stat al anilor ’50 care știe foarte bine să traducă în engleză pentru urechile surde europene, surde la abuzuri, surde la „drepturile românilor sunt un lux teoretic”. Iar ce nu pot să traducă, secretizează… Pentru ca noi, prostimea, să aflăm adevărul abia peste 50 de ani.

De aceea, cer României să-și respecte Constituția, deciziile Curții Constituționale și rezoluțiile propriului Parlament. Asta ar fi singura cale de a ajunge la adevăratul stat de drept.

Restul e politică…”, a scris maestrul Mircea Diaconu, pe pagina sa de pe o reţea de socializare.

Referitor la aceeaşi rezoluţie, dl Diaconu a mai declarat: „…ceea ce interesează în primul rând este să se stabilească un set de principii și valori privind statul de drept și corupția, set care să fie aplicabil tuturor țărilor membre ale Uniunii Europene.

În urmă cu vreo patru ani, Comisia (Europeană -n.r.) s-a speriat de ceea ce a constatat în urma unui studiu pe care îl elaborase pe subiectul delicat al corupției, studiul referindu-se la toate statele din UE.

De atunci, Comisia n-a mai făcut niciun astfel de studiu, s-a oprit. Ei bine, partea bună a rezoluției referitoare la România este că se cere repetarea sistematică, anuală, a acestui gen de analiză care să privească toate statele membre”.

sursa foto: Mircea Diaconu/facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here