Ieri, în cursul unei dezbateri în Parlamentul European de la Strasbourg, europarlamentarul Gabriela Zoană (PSD Piteşti) a mai făcut o gafă din seria celor care ne-au silit să redactăm chiar un mic serial, pe care l-am intitulat „Să râdem cu europarlamentarul Gabriela Zoană”.

Amuzaţi-vă cu domnişoara Gabriela Zoană

Vorbind de la tribună despre Acordul de Asociere Uniunea Europeană-Republica Moldova, domnişoara Zoană a cugetat astfel:

„Vreau să dau un mesaj foarte clar: susţin acordul dintre Uniunea Europeană şi Moldova…blocul estic trebuie încurajat. Moldova, şi nu trebuie să uităm acest lucru, Moldova este graniţă cu Rusia…”

Are dreptate domnişoara Zoană. Nu trebuie să uităm acest lucru. Trebuie doar să îl învăţăm. Sau trebuia, la şcoală, ca să nu ne facem de râs pe la Strasbourg.

Republica Moldova nu are nicio graniţă cu Rusia, domnişoară Zoană. (Nu este nicio graniţă, ca să păstrăm exprimarea „originală”, împiedecată şi poticnită).

Republica Moldova are doar doi vecini: România, la vest, şi Ucraina în rest. Eventual, putem adăuga aici şi statul-fantomă transnistrean. Rusia, însă, în niciun caz.

Domnişoara Zoană are 39 de ani, e absolventă de Drept şi deţinătoare a unui doctorat în aceeaşi specialitate, obţinut la Academia de Poliţie.

Înainte să ajungă în Parlamentul European (a fost următoarea pe lista PSD, după Viorica Dăncilă) a fost, printre altele, avocat, director general adjunct la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi cadru didactic universitar (lector) la universitatea particulară „Titu Maiorescu” din Capitală.

sursa foto: Sursa Zilei

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here