Europarlamentare 2019. Toate informaţiile aici!

Date:

Share post:

În data de 26 mai 2019, argeşenii îşi pot exprima opţiunea prin vot pentru membrii României în Parlamentul European şi pentru referendumul naţional, conform Legii nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European şi H.G. 278/2019 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional.

Instituţia Prefectului-Judeţul Argeş, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Argeş, vor fi la datorie pentru desfăşurarea fără incidente a procesului electoral, aplicând toate măsurile specifice.

La nivelul judeţului, sunt organizate 520 de secţii de vot, din care 89 în Piteşti, 26 în Câmpulung, 20 în Curtea de Argeş, 9 în Costeşti, 24 în Mioveni, 10 în Ştefăneşti, 10 în Topoloveni şi 332 în comune.

Pentru cei peste 530.000 de alegători înscrişi în listele electorale permanente, au fost tipărite trei tipuri de buletine de vot, unul pentru Parlamentul European şi două pentru referendumul naţional, câte unul corespunzător fiecărei întrebări. În total au fost tipărite aproximativ 1.750.000 de buletine de vot care vor fi repartizate de către primari secţiilor de votare, în data de 25 mai, până la ora 18.00.

Materialele consumabile, puse la dispoziţie de către Instituția Prefectului, vor fi distribuite în zilele de 24 şi 25 mai. Până la acest moment, au fost stabilite şi dotate sediile secțiilor de votare cu cabine de vot şi cu câte trei urne – una pentru europarlamentare şi două pentru referendum.

Paza sediilor secţiilor de vot, cercetarea evenimentelor sesizate şi protecţia transportului buletinelor şi al celorlalte materiale între secţii şi Biroul Electoral Judeţean Argeş vor fi realizate de efective ale I.P.J. Argeş, I.J.J. Argeş şi I.S.U. Argeş. Totodată, pompierii argeşeni vor desfăşura activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare.

Măsuri specifice de asigurare a ordinii şi liniştii publice vor fi asigurate de patrule de poliţişti şi jandarmi din cadrul I.P.J. Argeş şi I.J.J. Argeş, iar pompierii argeşeni sunt pregătiţi să asigure misiunile de răspuns la situaţii de urgenţă.

Biroul Electoral Judeţean Argeş oferă toate informaţiile referitoare la desfăşurarea alegerilor de duminică. Eventuale incidente şi sesizări pot fi comunicate la numerele de telefon 0248/210998, fax 0248/210997 (Biroul Electoral Judeţean). Situaţiile de urgenţă se pot semnala la numărul unic 112.

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Ofiţer de Poliţie, ginere al primarului din Vultureşti, Liviu Poşircă, reţinut de DNA

# În ultima perioadă DNA-ul a început să tureze...

Vile istorice din Câmpulung care spun povești de viață impresionante

În Câmpulung Muscel arhitectura este uimitoare, este superbă și...

Toţi trei puştii aduşi de la Gaz Metan Mediaş au semnat azi contracte cu FC Argeş

Clubul FC Argeș a oficializat transferurile jucătorilor Horațiu Răzvan...

Teatrul zilelor noastre: ”Bătrână, da’ bună” oricând!

 ”Proaspătă și azi la vreo optzeci și.” Cu lipici...

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...