Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a susţinut ieri, la Bruxelles, în cadrul unei discuţii cu jurnalişti din România, că pentru interesul imediat al ţării noastre, separaţia puterilor în stat e dăunătoare.

„…la nivelul tuturor ministerelor și la nivelul regiunilor, oamenii sunt în continuare îngrijorați că trebuie să-și asume răspunderea pentru semnarea unor documente în ce privește semnarea unor contracte cu fondurile europene…pentru interesul țării, separația ideală a puterilor în stat este dăunătoare. Această instituție (Curtea de Conturi, care-i stresează pe ordonatorii de credite cu controale – n.r.) ar  fi trebuit să vadă unde e excesul de birocrație, care sunt scurtăturile pe care le putem accesa”, a declarat dl Boştinaru, citat de portalul european EurActiv.

Separarea puterilor în stat, despre care europarlamentarul PSD Victor Boştinaru spune că e dăunătoare, este un principiu de bază de funcţionare a unei societăţi democratice, statuat ca atare şi în Constituţia României.

Dl Boştinaru e de loc din Dâmboviţa şi a fost, pe rând, deputat FSN, apoi deputat PD, apoi, din 2007, europarlamentar, ales pe lista PSD.

sursa foto: facebook

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here