Eurodeputatul Siegfried Mureşan, replică la criticile lui Dacian Cioloş, pe tema Schengen: „Guvernul lucrează”

Date:

Share post:

Eurodeputatul Siegfried Mureşan (PNL) a răspuns azi după amiază criticilor formulate de colegul său de Parlament European, Dacian Cioloş (Partidul REPER), care vizau lipsa de reacţie a Guvernului PSD-PNL-UDMR faţă de chestiunea aderării României la spaţiul Schengen, spunând că „Guvernul lucrează” în acest sens.

Siegfried Mureşan, care e şi vicelider al Grupului Popularilor Europeni, s-a arătat foarte deranjat de criticile aduse de Dacian Cioloş, care spunea că nu vede nicio strategie guvernamentală axată pe eliminarea veto-ului Austriei faţă de intrarea României în Schengen.

„Domnul Cioloş e politician din Opoziţie, de aceea critică Guvernul. Adevărul e că Guvernul nostru lucrează în acest sens şi avem speranţe ca, împreună cu preşedinţia spaniolă a Consiliului Uniunii Europene (Spania va prelua această preşedinţie din luna iulie 2023 – n.a.), care are fixat ca obiectiv aderarea României la Schengen, vom putea rezolva şi această problemă”, a declarat la Strasbourg, pentru ArgeşulOnline.ro, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Deocamdată, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene e asigurată de Suedia, ţară care a anunţat, încă de când a preluat-o, că în absenţa unui acord între România şi Austria, pe de o parte, precum şi între Bulgaria şi Olanda, pe de altă parte, nu va pune pe tapet chestiunea aderării celor două state estice la Schengen.

„Nu are niciun rost s-o facem, dacă nu suntem siguri că vom avea un vot pozitiv”, a spus un oficial al Guvernului de la Stockholm.

Dl Siegfried Mureşan e foarte încrezător în sprijinul Spaniei, mai ales că Guvernul acestei ţări ne-a susţinut deschis şi constant. Însă, prioritatea numărul 1 a preşedinţiei spaniole a Consiliului Uniunii Europene nu pare să fie aderarea noastră la Schengen. Noi intrăm la „şi altele”.

Secretarul de stat pentru cooperare internaţională din cadrul Guvernului Spaniei, Pilar Cancela, a spus clar că prioritatea preşedinţiei ţării sale este cooperarea cu America Latină. „Cred că Spania şi Europa trebuie să fie (prezente) în America Latină. Acest binom biregional trebuie consolidat mai mult în 2023 în faţa blocului SUA, al Chinei sau al Rusiei”, a declarat dna Cancela, citată de Agerpres.

sursa foto: ArgesulOnline.ro/Sorin Simion

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

O bestie cu chip de om, din Moşoaia, a violat o bătrână de 80 de ani

Un bărbat de 62 de ani din localitatea argeşeană...

S-au strâns banii necesari tratamentului în străinătate a micuţului David Mihăilă din Valea Mare Pravăţ

Familia micuţului David Mihăilă, un copilaş de numai câteva...

Iată aici care sunt cele mai importante 6 articole de toamnă!

Toamna este anotimpul perfect pentru a-ți actualiza garderoba și...

EXCLUSIV – Alexandru Pelici, despre Mario Tudose: „FC Argeş a câştigat un jucător de valoare”

Alexandru Pelici, antrenorul care a condus FC Argeş în...

8 medalii pentru judoka de la CS Mioveni la un turneul la Sibiu

Judoka legitimați la clubul CS Mioveni, pregătiți de Mihai...