Eurodeputatul Siegfried Mureşan (PNL/PPE): „Tratatele europene trebuie modificate, Europa s-a schimbat mult şi se va mai schimba”

Date:

Share post:

„Parlamentul European a adoptat miercuri o rezoluție referitoare la acțiunile întreprinse în urma concluziilor Conferinței privind viitorul Europei”, a informat ieri portalul reţelei de presă independentă PressHub, din care şi site-ul nostru face parte.

În cadrul unei reuniuni desfăşurate zilele trecute la Strasbourg, plenul Parlamentului European (PE) a cerut Comisiei pentru afaceri constituționale a PE să pregătească propuneri de reformare a tratatelor Uniunii Europene.

Reformarea – adică modificarea – acestor tratate a devenit, în ultimii ani, o necesitate imperioasă, ţinând cont (dăm aici doar două exemple, dar ar mai putea fi date şi altele) de contextul pandemic şi post-pandemic, dar şi de criza provocată de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, demarată în 24 februarie anul acesta.

„Europa s-a schimbat foarte mult de la ultima modificare a tratatelor europene și se va schimba și mai mult în următorii ani. Tocmai de aceea, este nevoie de o reevaluare a prerogativelor actuale ale Uniunii.

Vrem să dotăm Uniunea cu instrumentele de care are nevoie pentru a răspunde la așteptările oamenilor în domenii precum sănătatea, educația, protecția civilă, industria europeană”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, eurodeputatul român Siegfried Mureşan (PNL, Grupul Popularilor Europeni).

Nu puţine au fost şi sunt vocile care critică autorităţile europene de exces de birocraţie şi de lipsă de transparenţă. Tocmai de aceea, eurodeputatul Siegfried Mureşan crede că e necesar o reformă a instituţiilor europene şi sub acest aspect.

„De asemenea, considerăm că este nevoie de o simplificare a modului în care funcționează instituțiile europene și de mai multă transparență și responsabilitate în procesul decizional. Iar pentru a aduce aceste îmbunătățiri Uniunii Europene, este nevoie de o convenție privind modificarea tratatelor”, a mai declarat europarlamentarul român.

Acesta a mai relevat, de asemenea, că acţiunile unite, concertate, ale Uniunii Europene în criza pandemică (prin achiziţia comună de vaccinuri, de exemplu) şi în problema sancţiunilor împotriva Rusiei agresoare au demonstrat că soluţiile problemelor sunt mai uşor de găsit la nivel comunitar, decât de fiecare stat membru în parte.

„Mereu soluțiile la marile crize ale ultimilor ani s-au găsit la nivelul Uniunii Europene, iar oamenii au acum așteptări ca Uniunea să răspundă la toate problemele cu care se confruntă.

Acest lucru a reieșit clar din discuțiile cu cetățenii în cadrul Conferinței privind Viitorul Europei. Dar pentru a răspunde la toate așteptările oamenilor, trebuie să întărim Uniunea Europeană și să îi oferim mai multe prerogative”, a conchis dl Mureşan.

sursa foto: Facebook/Siegfried Mureşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Parlamentul României manifestă tendințe iliberale –  Dreptul ONG-urilor la litigare strategică limitat drastic

Modificările propuse sunt o încercare de a slăbi capacitatea...

Cum să joci inteligent la cazinoul online

Cei mai mulți jucători accesează un cazino online și...

Cum se fura din conductele OMV Petrom, în Argeş, Olt şi Teleorman. Detalii dintr-un dosar

"Şase persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 47...

Joci ruletă și blackjack live? Trebuie să știi asta…

Jocurile de live casino au devenit extrem de populare,...

Vata bazaltica: 4 caracteristici pe care ar trebui sa le cunoastem

Pentru a mentine casa mai calda mai mult timp...