Eurodeputatul liberal Gheorghe Falcă, nominalizat Ambasador al Convenției Primarilor Europeni

Date:

Share post:

Gheorghe Falcă, europarlamentar PNL (Partidul Popularilor Europeni), a fost nominalizat azi ca Ambasador al Convenției primarilor europeni, a informat cabinetul său de presă.

„Această numire este un angajament pentru viitor pe care mi l-am asumat, un pas important pentru ceea ce înseamnă politica verde a Europei și implementarea sa în parteneriat cu autoritățile locale. Venind din sfera autorităților locale (dl Falcă a fost primar ala Aradului, vreme de patru mandate consecutiv – n.r.), după cele patru mandate de primar, cunosc modul în care administrația funcționează și nevoile acesteia, astfel că sprijinul primit de la nivel european este cu atât mai important”, a declarat eurodeputatul liberal.

„Convenția primarilor este o inițiativă emblematică a UE de promovare a acțiunilor în materie de climă și energie, evidențiind în același timp rolul crucial pe care îl joacă orașele și regiunile în tranziția către energie curată și în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Prin Biroul Convenției Primarilor de la Bruxelles, Comisia Europeană oferă un sprijin tehnic puternic și îndrumări cu privire la instrumentele financiare pentru orașele și regiunile care doresc să stabilească planuri de acțiune pentru energie durabilă și climă (SECAP).

În plus, sute de regiuni, provincii, asociații ale guvernelor locale și regionale și ministere naționale, precum și agenții tematice pentru energie sau mediu, își unesc forțele în cadrul Convenției pentru a sprijini orașele și regiunile din Europa să își îndeplinească angajamentele în materie de climă.

Convenția Primarilor pentru Climă și Energie este deschisă tuturor autorităților locale constituite democratic cu/prin reprezentanți aleși, indiferent de mărimea acestora sau stadiul de implementare a politicilor lor energetice și climatice”, se mai menţionează în comunicatul de presă citat.

În imagine, Gheorghe Falcă, în dreapta imaginii, la o întâlnire cu un grup de ziarişti români, la Bruxelles, luna trecută.

sursa foto: Ion Lucian Petraş/Săptămâna Online

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...

Cauza tragediei de ieri de la Drăganu: o depăşire care n-ar fi trebuit făcută

Tragedia rutieră de ieri, de la Drăganu, despre care...

Capitala magiunului românesc se modernizează cu bani europeni

Orașul Topoloveni, din judeţul Argeş, până recent un târg...

OZN, secretele militare și chestiuni care nu mai sunt pentru nimeni un secret

În cartea sa ”Am vânat OZN-uri și extratereștrii”,  gen....

Cum au devenit urşii scuza pentru incompetenţa autorităţilor pe autostrada A1

Cei aproape 10 ani de când Ministerul Transporturilor şi...