În această dimineaţă, la sediul Parlamentului European de la Strasbourg, au loc discuţii intense pe marginea situaţiei statului de drept în România, la care participă şi premierul Viorica Dăncilă.

Aceasta a adoptat o poziţie ţâfnoasă, de precupeaţă, avertizându-i pe parlamentarii europeni că „n-a venit (la Strasbourg – n.r.) să dea socoteală”. Fireşte, din discursul dnei Dăncilă, dar şi din cel al altor europarlamentari PSD români, nu a lipsit pomenirea vinovatului de serviciu, dna Monica Macovei (europarlamentar şi domnia-sa), care cică nu face altceva decât „să denigreze România” în străinătate.

„…România e divizată, iar eu vreau ca România să fie unită. Vrem o Europă unită, dar să nu ne învrăjbim unii pe alţii. Haideţi să vedem lucrurile care ne unesc şi să lăsăm la o parte lucrurile care ne divizează. Vom avea dialog şi sunt dispusă dialogului”, a mai spus dna Dăncilă.

Dumneaei a mai spus că legile Justiţiei vor fi modificate, dar în acord cu „normele europene” în materie.

În discursul său, un europarlamentar din Spania i-a atras atenţia Vioricăi Dăncilă că Guvernul pe care îl conduce acţioneaază împotriva propriului popor şi că nu ţine cont de voinţa românilor.

Răspunsul vicepreşedintelui Comisiei Europene, dl Frans Timmermans, a fost pe măsura opacităţii manifestate de dna Dăncilă: „Dați-mi voie să spun ceva foarte clar: Miza acestui proces este extrem de mare pentru viitorul Uniunii Europene și e la fel de importantă, dacă nu chiar mai importantă, pentru poporul român. Dacă Comisia trebuie să fie brutal de sinceră în evaluarea noastră, o vom face. Dacă trebuie să folosim alte mijloace la dispoziția noastră o vom face. Asta nu e o amenințare. Vă spun care e rolul Comisiei, vă spun că suntem gardienii tratatelor și că ne luăm acest rol foarte în serios”, a declarat dl Timmermans, citat de agenţiile de presă.

În momentul când un vorbitor român a adus în discuţie himera de uz intern numită „stat paralel”, un eurodeputat german i-a retezat-o scurt: „Nu veniţi aici cu prostii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here