Aseară, spre miezul nopţii, s-a încheiat meciul de fotbal din preliminariile Campionatului European de fotbal din 2020, dintre naţionala noastră şi cea a Spaniei.

Calculele hârtiei au fost respectate, în sensul că ibericii s-au impus, scor 2-1. E, însă, un scor care nu reflectă raportul de forţe de pe teren.

Spaniolii ne-au fost superiori la toate capitolele, au dominat jocul autoritar şi n-au dat aproape nicio şansă alor noştri să spere ceva.

Dacă scorul s-a păstrat în nişte limite foarte rezonabile pentru noi e, în principal, meritul portarului Tătăruşanu, care a salvat miraculos în vreo 7-8 situaţii clare de gol.

În afară de Tătăruşanu, singurul tricolor care s-a ridicat la nivelul adversarilor de aseară a fost atacantul George Puşcaş, care le-a dat mari bătăi de cap fundaşilor spanioli.

Au mai mişcat, câte ceva, de la noi, Florin Andone, autorul golului nostru şi Ianis Hagi. De asemenea, Chiricheş a dat şi el semne că s-a (re)apucat de fotbal.

Deac, Marin, Keşeru şi Toşca au fost, din păcate, ca şi inexistenţi.

În ciuda superiorităţii clare a ibericilor, România putea egala la ultima fază a meciului, dar ai noştri au ratat, prin Puşcaş şi Grigore, de două ori în interval de câteva secunde. Ar fi fost, însă, injust egalul.

În urma previzibilei înfrângeri de aseară, România rămâne în cursă, alături de Suedia şi Norvegia, pentru locul secund în grupă, care asigură, de asemenea, calificarea.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here