Al doilea meci de la Euro 2020/2021, programat azi (primul fusese Ţara Galilor-Elveţia, scor 1-1), a opus, la Copenhaga, pe Parken Stadium, echipele Danemarcei şi Finlandei.

În minutul 43 al jocului, danezul Christian Eriksen (29 de ani) a căzut ca secerat, deşi niciun finlandez nu-l deranja în timp ce primea mingea dintr-un aut executat de un coechipier. Eriksen a fost resuscitat pe teren, vreme de aproximativ 3-4 minute. S-a folosit inclusiv un defibrilator. Probabil, fotbalistul a suferit un stop cardiac sau un infarct.

Fotbalistul danez şi-a revenit, cât de cât, apoi a fost transportat la un spital universitar din apropierea stadionului (Spitalul Regal din Copenhaga, Rigshospitalet).

Un ziar danez anunţă că fotbalistul e în drum spre Spitalul Regal din Copenhaga

Din ce-am putut citi pe site-urile de presă din Danemarca, starea fotbalistului este stabilă, viaţa lui nu mai este pusă în pericol şi îşi va reveni. E puţin probabil, însă, ca Eriksen să mai poată juca vreodată fotbal.

Meciul Danemarca-Finlanda a fost oprit în minutul 43, la scorul de 0-0.

Danezul a jucat trei ani la Ajax Amsterdam, după care a fost cumpărat de clubul britanic Tottenham Hotspurs, unde a petrecut şapte campionate, între 2013 şi 2020. De anul trecut, Eriksen a fost transferat de campioana Italiei, Internazionale Milano, unde a fost o prezenţă constantă în prima garnitură.

Ziarul suedez Göteborgs Posten anunţă că fotbalistul danez e conştient, la spital, iar jocul Danemarca-Finlanda a fost întrerupt

E puţin probabil ca danezul să mai revină vreodată pe terenul de fotbal, ca profesionist. A avut, însă, mai multă şansă decât jucători precum Patrick Ekeng, Cătălin Hâldan (ambii Dinamo) sau Ştefan Vrăbioru (Astra), care au făcut stop cardiac pe teren, dar au murit, neavând şansa extraordinară de care a avut parte Eriksen.

Actualizare, ora 21,30 – UEFA a decis ca meciul de fotbal dintre Danemarca şi Finlanda să se reia, chiar în această seară, din minutul 43 al primei reprize.

Christian Eriksen şi-a revenit, e conştient, vorbeşte coerent şi îşi va reveni complet în câteva zile, a anunţat agenţia suedeză de presă TT Nyhetsbyrån, de la Copenhaga.

surse foto: HBL Suomi/Markku Ulander/Lehtikuva, Berlingske Köpenhamn

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here