Eugen Teodorovici: i-am trimis premierului Nicolae Ciucă o soluție pentru ca prețul carburanților să fie redus la 6 lei pe litru

Date:

Share post:

Aseară, în direct la o emisiune televizată, fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici (PSD) a declarat că i-a trimis premierului Nicolae Ciucă o soluție pentru ca prețul la carburanți să fie redus la 6 lei pe litru, de la aproximativ 9 lei, cât este acum.

„Am propus o măsură care spune următorul lucru: la 1 ianuarie 2022, prețul aproximativ la motorină și benzină era pe undeva pe la 6 lei. Considerând că acesta era prețul corect, dacă ne uităm la pretul barilului de petrol de atunci și de acum. Variația prețulului la petrol nu justifică prețul exagerat de mare astăzi, de 9-10 lei per litru.

Acest preț de referință trebuie impus de Guvernul României printr-o ordonanță de urgență de la 1 iulie, pentru 6 luni sau 12 luni, pentru că se poate face pe legea concurenței acest lucru.

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Odată ce se impune un preț de referință, cel de aproximativ 6 lei, Guvernul își poate permite să scadă TVA-ul de la 19% la 5%, astfel încât diferența aceasta destul de importantă din TVA să se regăsească la pompă, implicit la buzunarul fiecărui consumator, deci implicit cu efecte pozitive în economie pe verticală și orizontală”, a declarat fostul ministru Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici (50 de ani) a fost senator PSD şi ministru al Fondurilor Europene, respectiv ministru de Finanţe în guvernele prezidate de Victor Ponta şi de Viorica Dăncilă.

S-a făcut remarcat mai mult prin derapaje comportamentale şi prin declaraţii la limita bunului simţ („vreau să candidez la preşedinţia organizaţiei de femei a PSD”) decât prin realizări ministeriale notabile.

La nivel guvernamental se discută inclusiv despre plafonarea preţului la carburanţi, dorită de PSD, dar pe care liberalii o resping.

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...

Poliţia Argeş i-a amendat pe ciobanii care nu şi-au microcipat câinii de la stână

În cadrul unei acţiuni poliţieneşti dessfăşurate ieri şi alaltăieri,...

Dezinformarea prin presă, combătută cu ajutorul inteligenţei artificiale

"Un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,...

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...