Aseară târziu, pe arena Dinamo din Capitală, s-a jucat ultimul meci din etapa inaugurală a noului sezon al ligii I la fotbal, între o echipă a gazdelor peticită şi cârpită – de la Dinamo au plecat majoritatea titularilor din sezonul trecut, iar de venit, n-au venit decât puşti de la echipa secundă şi de la juniori, pentru că Dinamo are interzis la transferuri – şi FC Voluntari.

Chiar şi casele de pariuri îi dădeau pe oaspeţi mari favoriţi, mai ales că dinamoviştii, sătui să tot fie neplătiţi, au refuzat să joace vreun amical, după cel cu Galatasaray. „Dacă putem să le dăm 7, sau 8, sau 9, atâtea le dăm”, ameninţa, înainte de meci, un jucător al Voluntariului.

Pe teren, lucrurile n-au stat deloc conform calculelor hârtiei. Împinşi de la spate de vreo 3.000 de suporteri fanatici (atâţia au luat loc în tribune, chiar dacă s-au vândut toate cele circa 15.000 de bilete), „câinii” au câştigat cu 3-2, după un hatt-trick al lui Deian Sorescu, care a prins o zi extraordinară. „Eu vorbesc întotdeauna după meci, nu înainte”, a replicat cel poreclit „Păstârnac”.

La Dinamo, la mijlocul terenului, piteşteanul Alexandru Răuţă (foto, în verde), singurul închizător valid din lot, a făcut şi el un meci foarte bun, deşi era, la un moment dat, pe picior de plecare.

Celelalte rezultate ale etapei: Rapid-Chindia 1-0 (un alt meci câştigat mai mult de suporteri decât de jucători), UTA-Farul 0-0, CSU Craiova-FC Argeş 1-0, Gaz Metan-CS Mioveni 1-0, CFR Cluj-Napoca-FCU Craiova 3-2, Sepsi-Clinceni 2-0 şi Botoşani-FCSB 0-0.

sursa foto: Instagram/FC Dinamo Bucureşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here