Din ce în ce mai mulți studenți aleg să lucreze în timpul facultății pentru un venit suplimentar, indiferent de domeniul de studiu. Numeroase companii private oferă locuri de muncă part-time pentru cei care urmează o formă de învățământ superioară, internship-uri cu posibilitate de angajare după stagiul de practică și promisiunea unor venituri destul de atrăgătoare, chiar și fără experiență în câmpul muncii.

Bineînțeles, oportunitățile și oferta depind de fiecare potențial angajator în parte, în funcție de domeniu și posibilități, însă majoritatea merg pe ideea de formare a tinerilor în vederea ocupării diverselor posturi la final.

Dacă ești studentă și vrei să lucrezi, dar nu știi exact spre ce tip de job să te îndrepți, descoperă unele dintre cele mai populare domenii în care poți lucra, astfel încât să îmbini corespunzător studiul cu orele de muncă.

Spre ce joburi te poți orienta:

  • Consilier vanzari

Deși în vânzări se preferă personal cu o oarecare experiență, totuși sunt multe firme care acceptă în regim part-time studenți, pe care îi pregătesc, apoi, la locul de muncă. Jobul de consilier în acest domeniu este unul dintre cele mai populare, mai ales în orașele mari, unde există centre universitare. De la supermarketuri, la magazine de haine, bijuterii etc., mai peste tot se acceptă angajați fără normă întreagă și orele de muncă se pot plia după programul de la facultate. Este un bun mod de a câștiga experiență pe piața muncii, dar și un venit suplimentar.

  • Job online (in fata calculatorului) 

Acest domeniu este considerat unul dintre cele mai bănoase la ora actuală, iar în acest sens te poți documenta despre acesta pe Gloria Agency, de exemplu. Programul de muncă poate fi extrem de flexibil, mediul este plăcut, relaxant și îți poți stabili singură orele de lucru, precum și câștigurile.

  • Barman – ospatar

Este un domeniu extrem de căutat și apreciat de către studenti având în vedere că se pot câștiga lunar venituri considerabile. Majoritatea angajatorilor din această ramură preferă să angajeze tineri, chiar dacă mulți lucrează la program de patru sau șase ore. 

Indiferent de tipul de loc de muncă pentru care optezi, cel mai important lucru este să vorbești de la început cu angajatorul și să ai în vedere exact cursurile ori seminariile de la care nu poți lipsi.

Dezavantajul unui job de barman-ospătar este faptul că se lucrează în weekenduri și uneori până noaptea târziu – este bine să iei în considerare atât minusurile, cât și plusurile înainte de a lua o decizie, iar acest lucru este valabil pentru orice loc de muncă, indiferent de domeniu.

În concluzie, dacă vrei să câștigi bani în timpul facultății, un job part-time este cea mai bună variantă, urmat la mică distanță de internship-uri (deși majoritatea nu sunt remunerate la început) și diverse proiecte pe perioadă determinată (traduceri, content writing etc.).

Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here