Ești din Argeș? Află patru moduri pentru cumpărături online în siguranță

Date:

Share post:

Dacă te-ai plictisit să te plimbi prin magazine sau pur și simplu nu îți place să mergi la cumpărături, este important să cunoști câteva aspecte importante despre shoppingul online.

Află cum sa faci cumpărături din mediul online în siguranța.

Fie că plănuiești să începi cumpărăturile de sărbători sau pur și simplu vrei să îți cumperi ceva online, există cel puțin patru lucruri pe care trebuie să le știi pentru a fi în siguranță..

  • Cumpără de la companii de renume

Când faci achiziții online, este recomandat să alegi firme și branduri pe care le cunoști. De exemplu poți să cumperi online ghete pentru bărbați de la Modlet și să observi cum se desfășoară procesul de achiziție. Mai exact, înainte de a face clic pe „cumpără”, asigură-te că magazinul online ia în serios securitatea. Asta înseamnă că adresa URL, adică cea pe care ești în browser și vrei efectiv să cumperi, începe cu „https” și nu cu „http”. De asemenea, poți observa dacă are sau un o iconița sub formă de lacăt.

Această iconiță sau acest „S” indică un nivel suplimentar de securitate și demonstrează că legătura dintre site și browser este criptată. Dacă site-ul web nu este securizat nu completa informațiile cardului bancar.

  • Nu cumpăra prin Wi-Fi public

Chiar și atunci când faci cumpărături online cu companii importante care vor folosi cu siguranță un certificat SSL (abreviere de la Secure Sockets Layer), nu face niciodată achiziții printr-o conexiune Wi-Fi publică. 

Aceste rețele sunt riscante din câteva motive. În primul rând, este greu să fii sigur că alții nu scanează activitatea rețelei și nu colectează informații personale sau financiare ale utilizatorilor. 

În al doilea rând, chiar și într-o rețea Wi-Fi publică aparent de încredere, cum ar fi o conexiune de la o cafenea sau de la un hotel, este posibil să fie de fapt condusă de o entitate rău intenționată și să poarte numele unui restaurant sau magazin popular din apropiere. 

Cel mai bun mod de acțiune în ziua de astăzi este să presupui întotdeauna că Wi-Fi-ul public este nesigur. Nu introduce niciodată informații de plată, detalii de cont bancar sau orice altceva printr-o conexiune publică.

  • Credit sau Debit?

Când faci cumpărături online, folosește întotdeauna cardul de credit în locul unui card de debit, dacă acest lucru este posibil. În cazul în care informațiile sunt furate, majoritatea cardurilor de credit oferă două beneficii importante. 

În primul rând, multe carduri limitează suma de bani pentru care poți face plăți online. În al doilea rând, spre deosebire de cardurile de debit, acestea nu se conectează direct la conturile financiare. 

O altă soluție excelentă este utilizarea procesoarelor de plăți pentru că multe dintre ele oferă beneficii și protecții specifice pentru consumatori.

  • Nu salva informațiile

Indiferent cum cumperi, unde faci cumpărături sau ce folosești pentru a cumpăra, nu salva niciodată informațiile personale pe un site web. Deși este tentant și incredibil de convenabil să nu introduci datele la fiecare achiziție, în cele din urmă nu merită riscul.

Fă-ți timp pentru a introduce detaliile de plată la fiecare tranzacție. Încălcările și furturile de date au loc și la corporații în fiecare zi, iar dacă compania cu care faci cumpărături are una, poți pierde informații personale. 

Cu doar câteva minute suplimentare de efort, vei minimiza riscul de furt de informații și, bineînteles de bani.

sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Din 2024, adio motoare diesel pe Dacia Duster

Începând cu modelele anului 2024, Dacia nu va mai...

CS Mioveni a scos un punct nesperat, la ultima fază a meciului: 1-1 acasă, cu Sepsi

CS Mioveni a jucat azi, cu Sepsi Sfântu-Gheorghe, un...

Avalanşa de la cabana Capra: până la prânz, salvatorii nu ajunseseră încă la turiştii blocaţi (video)

Efectivele impresionante ale forţelor de ordine, plus drumari şi...

O avalanşă puternică a lovit azi noapte cabana Capra, de pe Transfăgărăşan (galerie foto)

O avalanşă puternică a lovit în plin azi noapte...

FC Argeş, punct meritat la Sibiu, cu Hermannstadt: 1-1, gol Garita

FC Argeş a încerca azi, la Sibiu, cu câteva...