Până azi la prânz, la noi în ţară au fost deja confirmate opt cazuri de infectare cu coronavirus, dar trei dintre cei infectaţi sunt vindecaţi sau aproape vindecaţi.

Dintre ceilalţi cinci compatrioţi infectaţi, niciunul nu se află în stare gravă.

În judeţul Argeş nu există niciun caz de infectare semnalat şi nimeni nu e în carantină pe teritoriul judeţului, în cele două centre de la Nucşoara. Sunt 215 persoane în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, care se află izolate la domiciliu.

La nivel mondial, însă, lucrurile nu merg deloc înspre bine. Din ce în ce mai multe ţări raportează primele cazuri de infectare. Ultimele trei pe listă: micul stat Vatican, dar şi două ţări situate în imediata noastră vecinătate, Serbia şi Slovacia.

Harta răspândirii mondiale a coronavirusului, actualizată azi, la ora 6 GMT

În Franţa, azi la prânz, un parlamentar a fost depistat cu coronavirus şi e internat în spital, în stare gravă.

Per ansamblu, în lume sunt raportate ca fiind confirmate aproximativ 100.000 de cazuri, în 90 de ţări.

Compania Samsung a decis, din cauza numărului mare de infecţii cu coronavirus, să mute cu totul în Vietnam o parte a liniilor sale de producţie a cunoscutelor telefoane inteligente din gama Galaxy.

Semne bune în China

Semne de ameliorare vin din China, ţara unde a izbucnit epidemia mondială de coronavirus.

Potrivit agenţiilor de presă, în provincia Hubei au fost raportate zero cazuri de infectare în afara capitalei Wuhan.

În China, însă, măsurile de carantină sunt de o severitate de neconceput în Europa. Zonele desemnate ca fiind în carantină sunt păzite de armată, iar pedepsele pentru încălcarea reguiilor carantinei merg până la cea capitală.

Vestul Europei, afectat serios

Dacă în ţările din fostul bloc comunist, cazurile de infectare sunt rare (cel mult de ordinul zecilor), în Vestul Europei aproape că nu e ţară în care numărul celor infectaţi să fie mai mic de 100.

Franţa. Germania, Spania şi Marea Britanie numără între 120 şi aproape 500 de cazuri de infectare confirmate, în vreme ce în Italia, ţara europeană cea mai afectată de coronavirus, au murit până vineri la prânz 148 de persoane.

De altfel, pe teritoriul acestei ţări sunt şi trei persoane, care deţin şi cetăţenia română, confirmate infectate.

sursa foto: Organizaţia Mondială a Sănătăţii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here