Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat în urmă cu ceva timp că își dorește să implementeze o lege offshore wind, prin care România va putea exploata energia eoliană din Marea Neagră. Acesta a declarat în nenumărate rânduri că Marea, la care țara noastră are acces din plin, are un potenția energetic uriaș care ar putea fi exploatat doar dacă se va da o lege care permite acest lucru.

Cu ocazia organizării între 6-8 septembrie a Simpozionului Român al Energiei – SIREN 2021, cu tema „ Sectorul Energetic Românesc – Șansa unui nou început”, organizat de către Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), sub egida Ministerului Energiei, Virgil Popescu a anunțat că legea energiei eoliene va fi gata în cel mai scurt timp, până la sfârșitul anului, prin ajutorul primit de la noile mecanisme financiare.

De asemenea, acesta precizează că este neapărat nevoie de un suport legal aprobat, pentru că altfel investitorii nu pot demara proiectele.

“Hidroelectrica este pregătită să înceapă o investiţie în Marea Neagră şi sunt convins că o să găsească parteneri cu expertiză astfel încât să avem primul parc eolian offshore de 300 de MW cel puţin. Pentru acest lucru este nevoie de întărirea reţelei de transport al energiei şi de închiderea inelului de 400 kV. Am găsit soluţii împreună cu Transelectrica şi o să vedeţi în curând că probabil, Transelectrica va fi printre primii beneficiari ai Fondului pentru Modernizare, poate chiar de anul acesta”, a transmis ministrul Energiei, Virgil Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here