Eminescu al fotbalului ar fi împlinit azi 73 de ani

Date:

Share post:

Dacă Dumnezeu i-ar mai fi hărăzit zile pe acest pământ, l-am fi serbat azi la a 73-a aniversare.

E omul care a pus definitiv Piteştiul pe harta oraşelor care contează cu adevărat în fotbal, e omul care a adus două titluri de campioană a României în vitrina FC Argeş.

Vă daţi seama ce performanţe, în nişte vremuri în care adversarii erau Steaua, echipa clanului Ceauşescu, respectiv Dinamo, echipa Miliţiei şi Securităţii, iar arbitrii „suflau” după cum dictau Ceauşeştii sau generalii MI?

E omul care a făcut din fotbal poezie. De-aia-i şi spunem Eminescu al fotbalului. Pentru că, dacă poezia l-a avut pe Eminescu, fotbalul l-a avut pe Nicolae Dobrin.

E omul pentru care fotbalul a fost doar plăcere, bucurie, altruism, fair-play, onoare, fidelitate, devotament. Ce atribute extraordinare, pe care azi nu le mai regăsim aproape nicăieri în fotbalul nostru!

Un amănunt nebăgat în seamă de mulţi: ştiaţi că Dobrin aproape că n-a fost huiduit niciodată, pe niciun stadion din ţară?

Microbiştii din toată ţara l-au iubit, l-au preţuit şi nu-l vor uita niciodată. Tuturor ne e dor de el şi de fotbalul lui sinonim cu versul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular