Zilele trecute am relatat despre performanţele extraordinare ale unei sportive din Câmpulung Muscel, dna Iulia Cordea, care a reuşit la o vârstă nu tocmai propice debutului în sportul de performanţă, 43 de ani, să obţină câteva medalii la competiţii importante. Azi publicăm un interviu cu omul din spatele succesului Iuliei Cordea, pe nume Emilian Ştirbu, care e deopotrivă sportiv de performanţă şi antrenor cu rezultate pe măsura performanţelor sale sportive.

Fără să fie muscelean de obârşie, ci doar adoptat de Câmpulung, dl Ştirbu e mai muscelean decât mulţi născuţi în zonă. O demonstrează răspunsurile sale la cele câteva întrebări pe care i le-am adresat deunăzi şi pe care vă invităm să le lecturaţi mai jos.

Militar de profesie, strămutat pe meleaguri argeșene tocmai din Medgidia-Constanța, în vârstă de 41 de ani, Emilian Ştirbu este licențiat de Federația Română de Culturism și Fitness, lector și formator în cadrul școlii de instructori de fitness și antrenori personali-Fitness Education School.

De ce Câmpulung? Are orașul nostru potențial de a ieși în evidență prin acest sport?

De ce Câmpulung? Întrebarea mea este de ce să nu aibă și municipiul nostru campioni la fitness și culturism? Instalat în funcția de antrenor din octombrie 2020, am promis medalii și m-am ținut de cuvânt. Cinci trofee sunt în vitrinele din Câmpulung.

Ce premii ați obținut de-a lungul timpului?

Concurez din 2013 și am reușit să cuceresc zeci de trofee, atât în culturism cât și în competițiile de Powerlifting. Cele mai importante sunt titlurile naționale obținute in 2019 și 2021, bronzul mondial în 2019, titlul în Serbia în 2018, multiplu medaliat național și internațional.

Sportul trebuie să însemne în primul rând pasiune. De la ce vârstă ați început să lucrați pentru a ajunge astăzi la performanță?   

Antrenez din 2007, performanță din 2013, de profesie cadru militar. Sport am practicat dintotdeauna, dar din 2012 am început să mă pregătesc pentru competițiile de culturism.         

Emilian Ştirbu, un militar puternic din toate punctele de vedere

Ați avut un model în lumea sportului care să vă determine să îl ajuneți din urmă?

Majoritatea au fost motivați de Arnold (Schwartzeneger, cunoscutul star de cinema americano-austriac – n.r.), fizicul lui atletic rămâne și acum un model printre sportivi, deși lucrurile au evoluat enorm în acest sport.

Ce planuri aveți în viitorul apropiat pentru dezvoltarea sportului câmpulungean/argeșean?

Încerc să atrag în lotul pe care îl pregătesc tot mai mulți câmpulungeni. Momentan suntem cinci, dar ușa mea este mereu deschisă. Toți cei din Câmpulung au acum o șansă reală de a face performanță în fitness și culturism. Toată pregătirea mea stă la dispoziția sportivilor.

sursa foto: arhivă personală Emilian Ştirbu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here