Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat, azi, că a numit în funcţie 28 de prefecţi şi 75 de subprefecţi, decizie care vine să pună în practică rezultatele lungilor negocieri dintre partidele din arcul guvernamenatl (PNL, USR-PLUS şi UDMR), având ca tema împărţirea funcţiilor.

Potrivit acestor tocmeli guvernamentale, în judeţul Argeş funcţia de prefect a fost atribuită celor de la USR-PLUS. Iar alianţa dintre cele două partide a propus-o ca prefect pe Emilia Mateescu, de la USR, membră a Biroului Permanent Judeţean (forul colectiv de conducere) Argeş. Premierul Cîţu şi-a însuşit propunerea.

Fostul prefect, Emanuel Soare (PNL) urmează să ocupe postul de subprefect. Unul dintre ele. Celălalt a revenit tot PNL. Cine-l va ocupa încă nu se ştie, dar preferat pare a fi Lucian Ionescu, fost şef de cabinet şi unul dintre favoriţii ex-prefectului Emanuel Soare.

În această după-amiază sau, cel târziu mâine, deciziile menţionate vor fi publicate în Monitorul Oficial al României.

Dna Mateescu are 37 de ani, e de meserie executor judecătoresc, dar a lucrat o vreme şi în învăţământ, ca educatoare, şi a profesat şi ca avocat.

E de loc din comuna musceleană Vlădeşti şi nu e căsătorită (mai precis, e divorţată). A candidat, fără succes, la deputăţie, la alegerile parlamentare din toamna trecută şi nu a mai deţinut până acum vreo demnitate publică.

sursa foto: Facebook/Emilia Mateescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here