La conferinţa de presă de aseară, de după meciul de fotbal dintre FC Argeş şi Universitatea Cluj-Napoca, antrenorul alb-violeţilor, Emil Săndoi, afişa mina unui om mulţumit. Firesc: fotbaliştii săi au învins o echipă puternică pentru acest nivel (scor 2-1, după 2-0 la pauză).

Dincolo de felicitările adresate propriilor jucători, am mai remarcat, însă, în discursul dlui Săndoi, şi o problemă care-l macină şi despre care a mai vorbit, dar uşor voalat: subţirimea numerică a lotului. Antrenorul piteştean acuză în special lipsa unuia sau a două vârfuri de atac, care să suplinească accidentările lui Nilă şi Buhăescu.

Redăm mai jos fragmentele cele mai relevante din declaraţia antrenorului Săndoi:

„Îi felicit pe băieţi pentru prestaţia de astăzi. Cred că am arătat că suntem o echipă cât se poate de discplinată şi nu am arătat-o doar astăzi, ci încă de la începutul campionatului. Sunt şapte etape de când nu am pierdut.

Ştiam că întâlnim un adversar de calibru, cel puţin pentru sezonul acesta de Liga 2. O echipă omogenă, care şi anul trecut a jucat în aceeaşi componenţă…şi au mai făcut câteva transferuri de marcă.

Am fost o echipă pragmatică, însă, am ratat ocazii de singur cu portarul şi în prima, dar şi în a doua repriză, când puteam să majorăm scorul. Pe final de joc ne-am bramburit la o faza fixă şi am luat gol.

Va fi un campionat dur, dificil, dar până în momentul de faţă suntem pe un curs ascendent… Adversarul nu a avut nici o ocazie, tot noi am avut ocazii de gol.

Trebuie să te mai şi retragi, ca să prinzi adversarul pe spaţii libere. Nu există acasă sau în deplasare în fotbalul de azi, se joacă la fel peste tot.

Am întâlnit un adversar cu multă calitate individuală, jucători de mare calitate.

Sunt convins că (adversarii de luni, U Cluj-Napoca – n.r.) vor promova şi în prima ligă vor face o figură frumoasă.

Am reuşit un rezultat foarte bun astăzi, trebuie să menţinem acelaşi ritm în continuare, ne aşteaptă meciuri foarte grele. Mergem la Bacău. O echipă în criză de puncte (Aerostar din localitate – n.r.)

Încă odată îi felicit pe baieţi pentru modul care au respectat astăzi tot ce am stabilt de comun accord şi pentru modul cum se pregătesc.

Noi în momentul de faţă suntem într-un singur vârf.  Buhăescu e singurul nostru atacant, iar dacă nu va putea juca la meciul următor şi dacă Nilă se operează, nu ştiu cu cine voi juca atacant. Probabil vom juca cu vârf fals sau cu unul care nu a jucat niciodată în această poziţie.

Suntem foarte puţini, din punct de vedere numeric, luăm în calcul şi accidentările care sunt.

Eu am avut discuţii pentru aducerea unor jucători şi sper din suflet să se rezolve nişte transferuri”, a încheiat dl Săndoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here