Emanuel Soare, fost prefect de Argeş: „Toţi cei implicaţi în eşecul Schengen, demisia, imediat!”

Date:

Share post:

Emanuel Soare, cadru didactic universitar şi fost prefect de Argeş, e de părere – ca şi mulţi alţi concetăţeni lucizi – că vina pentru eşecul aderării României la spaţiul Schengen nu aparţine exclusiv Guvernului Austriei, ci şi clasei politice româneşti, în special al celor care au gestionat dezastruos negocierile privind aderarea.

Ar fi o greşeală să credem că doar Austria e vinovată pentru eşecul Schengen. O culpă – poate mai mare – au şi politicienii noştri, dar, deocamdată cel puţin, niciunul dintre ei, începând cu preşedintele Klaus Iohannis şi terminând cu eşaloanele II şi III de prin ministerele implicate, n-a avut decenţa să demisioneze.

Sunt lucruri pe care le-a observat fostul prefect Emanuel Soare, ca şi mulţii alţii, de altfel. Un articol interesant pe această temă a scris şi colegul Răzvan Chiruţă, pe site-ul PressHub.

Redăm mai jos fragmente dintr-o opinie făcută publică de dl Soare, prin intermediul paginii dumnelui de socializare.

„… Aderarea la Spațiul Schengen este exemplul de situație pe care o poți rezolva numai dacă ești competent. Nu se poate rezolva altfel. Politicianul român s-a obișnuit, din păcate, să se cațere în funcții publice bine plătite, fără NICIO competență de cele mai multe ori și fără să facă nimic din cele prevăzute în fișa postului. Nu se așteptau ca Europa să le aducă atâtea provocări sau ca timpul să le demonstreze că nu sunt buni de nimic.

Oricum, de cele mai multe ori au învinuit Europa pentru toate gafele pe care le-au făcut. În discursul lor, Europa nu ne lasă să facem autostrăzi, Europa nu ne lasă să susținem întreprinzătorii români, Europa nu ne lasă să facem nimic, Europa este de vină pentru tot.

Acest tip de discurs s-a strigat de ani de zile la tv și în presa controlată și plătită cu bani grei de către PSD și PNL. Așa au păcălit oamenii și au ajuns la putere.

Au crezut că le merge așa în continuare, dar cred că realitatea ne arată că nu se mai poate în acest fel. Impostura și incompetența celor numiți politic în funcții cheie vor ieși mereu la iveală și se vor întoarce împotriva noastră, a tuturor.

Cred că este timpul ca acești incompetenți să își dea demisiile și să părăsească spațiul public. Nu vom reuși niciodată să ne ridicăm la nivelul standardelor europene, să avem o viață mai bună, să meargă bine toate lucrurile în jurul nostru, să progresăm educațional sau cultural cu astfel de politicieni.

Coaliția actuală de guvernare a eșuat în tot ce a făcut: nu a găsit soluții pentru stoparea inflației, nu a găsit soluții pentru scăderea prețului la energie, nu a găsit soluții pentru susținerea întreprinzătorilor români, nu a reușit să crească pensiile și salariile măcar cu nivelul inflației, nu a reușit să negocieze intrarea în spațiul Schengen, NU a reușit NIMIC!

Doar au crescut aparatul public la niveluri nemaivăzute cu posturi dedicate apropiaților lor, au crescut salariile pentru șefii instituțiilor administrației publice locale și județene care trebuie să le asigure posturile lor de parlamentari, au crescut taxele și impozitele, au supraimpozitat contractele part-time, și-au asigurat pensii speciale etc.

Toți politicienii care au sabotat intrarea in Spațiul Schengen prin incompetența și dezinteresul arătate trebuie să își dea demisia imediat: ministrul de interne, ministrul afacerilor externe, secretarii de stat responsabili și toți așa-zișii negociatori care s-au plimbat pe la Bruxelles pe banii noștri fără niciun rezultat.

Dacă nu erau atât de incompetenți, și-ar fi dat interesul să afle care sunt motivele pentru care nu suntem acceptați, ar fi trebuit să le poate combate cu argumente, ar fi trebuit să discute cu toți factorii implicați, ar fi trebuit să convingă celelalte țări, instituțiile neguvernamentale, companiile să susțină demersurile de integrare.

Ar fi trebuit să se asigure că nimeni nu poate invoca niciun motiv să nu fim acceptați în Spațiul Schengen. Ar fi trebuit să fim exemple de bune practici de necontestat, ar fi trebuit să arătăm că gestionăm profesionist fluxurile de migranți, că nu există încălcări ale legii în vămi etc. Dar…”

Nota redacţiei – Sublinierile ne aparţin.

sursa foto: Facebook/Emanuel Soare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Laptele: prieten sau dușman? De ce să nu excluzi lactatele din alimentația ta

Laptele și produsele lactate fac parte din alimentația multor...

Gheorghe Zamfir, în concert vineri seară, în Piața Primăriei din Pitești

Maestrul naiului Gheorghe Zamfir va concerta vineri seară, de...

Ion Mînzînă: Dezvoltăm infrastructura rutieră din Mioveni (galerie foto)

Pentru Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș și...

Accident rutier grav la Mozăceni, în sudul județului Argeș

Un accident rutier grav a avut loc în această...

Cod galben de ploi și descărcări electrice în jumătatea vestică a țării. Vizat e și județul Argeș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis azi o...