După ce grupul Altex, deţinător al lanţurilor de magazine Altex şi Media Galaxy, a fost amendat cu 50.000 de lei de către inspectori ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), pentru practici comerciale incorecte, controalele au continuat şi la alţi operatori economici foarte activi în ziua de Black Friday.

„Comandamentul Special Black Friday – structura creată în premieră, în acest an de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) – a controlat platforma operatorului economic Dante Internațional SA (www.emag.ro), după aceeași metodă, prin accesarea site-ului, pentru verificarea respectării prevederilor legale la comerțul online (reduceri, promoții)”, a informat ANPC, printr-un comunicat de presă.

https://argesulonline.ro/avertisment-de-la-protectia-consumatorului-altex-cele-mai-mici-preturi-cele-mai-mari-tepe/

„Din analiza documentației prezentate de operatorul economic privind evoluția prețurilor, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii, pentru produsele verificate, coroborat cu constatările de mai sus, a rezultat faptul că omiterea informației privind data aplicării reducerii este de natură să creeze confuzie și dificultate în verificarea celui mai mic preț la care sunt vândute produsele, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii”.

Amenda apicată a fost de 50.000 de lei. Amenzi similare au primit şi alţi comercianţi cunoscuţi, pentru incorectitudini similare. E cazul magazinelor Jysk, Flanco, PC Garage şi a altor câteva, mai puţin cunoscute.

sursa foto: emag.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here