Mâine se anunţă o zi furtunoasă în Parlamentul de la Bucureşti. Asta pentru că, pe lângă eliminarea supraaccizei la carburanţi şi supra-impozitarea contractelor de muncă part-time, va fi supusă votului şi iniţiativa legislativă a USR, de eliminare a pensiilor speciale pentru mai multe categorii socio-profesionale.

„Proiectul USR privind eliminarea pensiilor speciale a fost pus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, după ce în sesiunea anterioară grupul nostru a cerut la fiecare ședință acest lucru și a fost refuzat.

Pe fond, vrem să rezolvăm lipsa de echitate. Toți plătim la fel CAS 25%, toți contribuim la fel, dar, o dată ajunși la vârsta de pensionare sau mult mai devreme pentru unii, nu primim la fel.

Unii, prin legi speciale, primesc mult mai mult și se ajunge la aberații cum ar fi pensii de 70.000 de lei pe lună, lucru nu e normal.

Noi propunem abrogarea mai multor categorii de pensii speciale și plafonarea pentru două categorii magistrați și militari, unde există cutume NATO și recomandarea CEDO”, a declarat deputatul USR de Bucureşti Claudiu Năsui.

Eliminarea acestor pensii speciale este susţinută de PNL, de alianţa USR-PLUS şi de Partidul Mişcare Populară al fostului preşedinte Traian Băsescu.

La ora actuală, pentru plata pensiilor speciale, se cheltuiesc nouă miliarde de lei.

sursa foto: Facebook/Claudiu Năsui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here