Se ştie deja că la orele dimineţii, dar şi seara, traficul din ce în ce mai aglomerat din Piteşti creează neplăceri tot mai mari.

S-au găsit o sumedenie de explicaţii pentru acest lucru: ba infrastructura proastă, ba străzile prea strâmte, ba numărul prea mare de maşini. Nimic din acestea nu este greşit.

Însă, mai nou, pe reţelele de socializare, piteştenii discută despre un alt motiv pentru care se circulă foarte greu dimineţile: elevii care sunt duşi de către părinţi cu maşinile personale la şcoală.

Internauţii au venit cu ideea ca elevii să fie îndemnaţi să folosească mijloace de transport în comun pentru a ajunge la ore.

„Vă rugăm, lăsați copiii sa meargă la școală cu autobuzul, întârziem la serviciu! Mulțumim!.. Trivale – Găvana traseu sufocat /paralizat, se circulă bară la bară…” Acesta fiind comentariul care a stârnit zeci de reacţii pe Facebook.

Însă, cum poţi trimite un copil de grădiniţă sau din clasele primare cu autobuzul? Este adevărat că sunt şi unii micuţi curajoşi care se „avântă” în nebunia din mijloacele de transport, presărată cu o sumedenie de pericole, mai ales că furtul din buzunare a devenit un fel de „sport naţional” în autobuzele piteştene, iar cei mici ar fi nişte ţinte sigure.  

Cea mai eficientă metodă ar fi, cum spun unii piteşteni, autobuze speciale pentru elevi.

Însă până atunci, mai avem de aşteptat, chiar dacă în alte oraşe (Timişoara, Cluj-Napoca) acest „lux” este implementat de ceva vreme.

Desigur, ne aducem cu toţii aminte de vremurile când mergeam de mână cu bunicii la şcoală, fără maşini sau autobuze, însă vremurile nu mai sunt aceleaşi, iar timpul a devenit mai scump, schimbându-se odată cu oamenii.

Poate dezbaterea aceasta va pune pe gânduri edilii piteşteni, care vor veni cu soluţii, atât pentru cei mici, cât şi pentru adulţi.

Oricum, primarul Cornel Ionică a revenit la serviciu odihnit şi cu chef de muncă, după zilele de pauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here