Elevii de la liceul Dan Barbilian din Câmpulung, donații pentru refugiații ucraineni

Date:

Share post:

Evenimentele tragice prin care trec vecinii noștri de la nord nu s-au încheiat. Atacurile rușilor persistă deja de săptămâni bune, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt ucrainenii care nu au putut să părăsească țara și pot fi oricând ținta unui atac. Sau, din contră, refugiații care pătrund în țara noastră, sperând că aici vor găsi o viață mai bună și un sprijin din partea românilor.

Cei care s-au mobilizat cel mai bine în această această perioadă, pe lângă organizații care oferă ajutorul, au fost tinerii. Ei vin cu tot elanul specific vârstei pentru a schimba ceva în societatea în care trăiesc și pentru a împărți bunătate. Astfel, elevii Liceului Teoretic „Dan Barbilian” din Câmpulung Muscel și-au reunit eforturile pentru a oferi garanții de umanitate celor care trec prin drama războiului din Ucraina.

Încurajați de motto-ul „Dispuși la voluntariat pentru orice refugiat!”, elevii și cadrele didactice ale liceului au făcut donații în bani din care s-au cumpărat produse de strictă necesitate, alimente și produse de igienă, ce pot atenua, cel puțin temporar, suferința refugiaților. Acestea vor fi trimise prin intermediul Primăriei Municipiului Câmpulung către zonele de acces ale refugiaților pe pământ românesc, speranța tuturor fiind aceea că virtuțile tradiționale, binele, frumosul și adevărul, vor prevala în fața oricărei manifestări malițioase, în fața orgoliilor nemăsurate și a lipsei de umanitate.

Din păcate, războiul la care suntem martori este un nonsens, o absurditate care dezrădăcinează oameni, spulberă visuri, taie aripi și mutilează viața și copilăria celor care sunt, fără voia lor, victimele directe ale unui conflict grotesc. Elevii de la Liceul Teoretic “Dan Barbilian” au înțeles că trăiesc vremuri tulburi și au întins o mână de ajutor, din puținul lor, așa cum au putut.

Acești au primit imediat felicitările de rigoare din partea școlii pentru gestul lor, care e cu atât mai impresionat cu cât vine de la un grup de adolescenți: “Felicitări tuturor elevilor care au rezonat la durerea semenilor noștri ucraineni! Ați demonstrat încă o dată că vă pasă de ceilalți, că vibrați la drama lor, că omul poate fi salvat doar prin iubire necondiționată!”, au transmis pe pagina de Facebook reprezentanții liceului câmpulungean.

Articol preluat din săptămânalul Impuls de Argeş, ediţia apărută în data de 21 martie 2022

sursa foto: Delia Muşetescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular