Elevii din echipa RobotX Hunedoara, de la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” au reprezentat România la cea de-a II-a ediţie a competiţiei globale de robotică FIRST Global Competition, care a avut loc în acest sfârşit de săptămână în capitala mexicană Ciudad de Mexico.

După trei zile de concurs, echipa României a câştigat medalia de aur, alături de echipele din Singapore şi Germania.

Ştirea a fost publicată de colegii din presa locală hunedoareană, în speţă ziarele „Exclusiv” şi „Avântul liber”.

Competiţia de pe continentul nord-american a reunit elevi străluciţi din peste 160 de ţări ale lumii. Echipa României, compusă din elevii din Hunedoara, a fost coordonată de profesorul de fizică Mircea Nistor.

„Unul dintre proiectele echipei din care au făcut parte aproape 20 de elevi din Hunedoara a fost realizarea unui roboţel care poate recunoaşte liniile albe ale unui teren de baschet, care este autonom, adună mingi şi apoi le relansează spre un coş situat la un metru şi jumătate înălţime.

Proiectul a fost prezentat în luna martie la prima ediţie a concursului „FIRST Tech Challenge Romania”, cea mai mare competiţie de robotică pentru licee organizată, pentru prima dată, în România, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Robotul numit RobotX a fost realizat de elevi după câteva sute de ore de muncă în laboratorul de fizică al liceului”, mai informează sursa citată.

Ce ni se pare intrigant e faptul că, deşi aceşti copii au dovedit că au abilităţi extraordinare, presa a ignorat (cu puţine excepţii), în general, succesul lor de la Ciudad de Mexico. Ni se pare incorect, fapt pentru care încercăm să remediem, cât putem, felicitându-i şi pe ei, şi pe dascălii care i-au învăţat.

surs foto: ziarul „Exclusiv” Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here