Compania austriacă OMV Petrom organizează, anul acesta, cea de-a cincea ediție a aşa-numitei Tabere a Meseriașilor, dedicată elevilor de la şcoli profesionale şi licee tehnologice.

„În Tabăra Meseriașilor, elevii participă la cursuri de dezvoltare personală și la ateliere practice. În cadrul atelierelor, liceenii lucrează îndrumați de profesioniști din domeniile în care se pregătesc, primesc responsabilități și învață noțiuni de bază despre meseria lor.

La încheierea fiecărei serii, viitorii meseriași realizează un proiect final, specific meseriei alese.

La cursurile de dezvoltare personală, tinerii meseriași învață să comunice eficient, să lucreze în echipă și dobândesc noțiuni elementare despre antreprenoriat.

Totodată, învață cum să redacteze un CV și cum să se prezinte în fața unui angajator”, au anunţat organizatorii, printr-un comunicat de presă

În cadrul taberei de anul acesta, 240 de elevi, care se pregătesc să devină mecanici și electricieni, din școli profesionale din județele Argeș și Dâmbovița, vor fi pregătiți pentru o mai bună inserție pe piața muncii.

Cei mai buni 40 viitori meseriași vor primi de la OMV Petrom burse de studiu anuale în valoare de 500 de lei pe lună.

Taberele vor avea loc, în trei serii, până la finele lunii august, în judeţul Braşov.

Din judeţul Argeş, participă elevi de la 13 licee tehnologice şi colegii tehnice din Piteşti, Câmpulung, Mioveni, Mozăceni, Stâlpeni, Domneşti, Ştefăneşti, Costeşti şi Curtea de Argeş.

sursa foto: OMV Petrom

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here