Elena Lasconi i-a răspuns, ironic, contracandidatului său Nicolae Ciucă: ”Candidez și azi la Președinția României”.
Aseară, într-o emisiune televizată, liderul PNL, Nicolae Ciucă, i-a cerut Elenei Lasconi să renunțe la candidatură.
”Doamna Elena Lasconi să înțeleagă că 8% în alegerile locale (atât a obținut USR, în alianță cu PMP și Forța Dreptei – n.r.) înseamnă mult mai puțin decât 30% (scorul aproximativ al PNL la locale – n.r.), așa că fac apel public să se retragă și să vină să susțină cu adevărat un proiect de dreapta. Trebuie să înțeleagă care e valoarea cifrelor…
Sunt convins că votanții USR înțeleg ce spun… Polarizarea dreptei nu ne ajută cu nimic”, a spus Nicolae Ciucă. Elena Lasconi l-a refuzat, anunțând cu ironie: ”Bună dimineața, domnule Ciucă. Și azi candidez la Președinția României”.
Sondajele de opinie, contradictorii
Pare că, sub aspectul aritmeticii elementare cel puțin, liderul PNL, Nicolae Ciucă, are dreptate. Însă, sondajele de opinii prezintă cifre contradictorii. Unele îi dau șanse lui Ciucă să ajungă în turul II, altele nu.
Un sondaj realizat de INSCOP luna trecută o creditează pe Elena Lasconi cu 14,2%, pe locul 3, în vreme ce Nicolae Ciucă ar avea doar 7,1% și s-ar clasa al șaselea.
Pe de altă parte, un alt sondaj de opinie, realizat de casele de sondaj INSOMAR și AVANGARDE, îl plasează pe șeful PNL pe locul 2, cu 19 procente, după Marcel Ciolacu, creditat cu 28%. Elena Lasconi ar veni abia a patra, cu 13% din intențiiel de vot.
Un alt sondaj, făcut de CURS, indică ordinea: Marcel Ciolacu, George Simion, Mircea Geoană, Nicolae Ciucă și Elena Lasconi. Detalii găsiți pe site-ul Euronews, aici.
Aceste cifre trebuie, deci, privite cu multă precauție. Diferențele dintre ele sunt prea mari ca să poată fi, și unele, și altele, rezultatul unor demersuri sociologice corecte, oneste.
CITIȚI ȘI: PressOne: Nicolae Ciucă, un prim-ministru plagiator (2022)
sursa foto: Facebook/Nicolae Ciucă