Elena Apostol, director de comunicare la Renault România, la RFI: ”Ne pregătim singuri oamenii, prin școala duală”

Date:

Share post:

Elena Apostol, director de comunicare la grupul Renault România, a vorbit ieri la RFI (Radio France Internationale) România despre cum își pregătește Renault muncitorii și specialiștii de care are nevoie.

Elena Apostol (foto sus) a punctat, în emisiunea moderată de analistul economic Constantin Rudnițchi, faptul că Renault (y compris Dacia, că tot suntem într-o zonă francofonă) pune mare accent pe pregătirea școlară a viitorilor săi angajați. Scop în care, de mai mulți ani, a demarat un proiect denumit generic ”școala duală”.

Aceasta probabil și pe fondul decuplării învățământului tehnic de stat de la cerințele pieței muncii de la noi.

”Până acum, în cadrul acestui proiect, 550 de elevi au primit burse acordate de grupul Renault. Dintre aceștia, cam 200 au absolvit deja cursurile școlii. Iar 100 dintre ei sunt deja colegii noștri”, a spus dna Apostol.

CITIȚI ȘI: Uzina Dacia de la Mioveni îşi pregăteşte singură, cu bani europeni, muncitorii pe care nu-i mai pregăteşte învăţământul de stat (2021)

Dumneaei a mai arătat că Renault și Dacia au încheiate parteneriate în acest sens cu Liceul Tehnologic de Construcţii de Maşini din Mioveni şi cu Liceul Tehnologic Astra din Piteşti, precum și cu Universitatea Politehnica București.

Angajați chiar din perioada studiilor

”Mulți elevi și studenți fac practică la noi și unii ajung să fie angajați chiar în perioada studiilor”, a mai spus Elena Apostol.

Între 2020 și 2022, uzina Dacia a derulat un proiect susținut cu aproape 2,4 milioane de lei, bani europeni nerambursabili, dedicat tocmai acestui tip de învățământ dual. Fiecare elev participant a primit o bursă lunară de 400 de lei, plus 200 de lei cei cu rezultate bune la învățătură.

Toți elevii au beneficiat de transport gratuit la și de la locul de practică, de câte o masă caldă pe zi acolo, de materialele didactice necesare, echipament de protecție și de lucru etc.

Majoritatea lucrează acum fie la uzina Dacia de la Mioveni, fie la alte companii ale grupului Renault din România.

surse foto: captură video RFI România, arhivă ArgeșulOnline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Un veteran japonez la FC Argeș: Takayuki Seto (38 de ani)

FC Argeș a anunțat aseară legitimarea mijlocașului japonez de...

Trafic rutier deviat, pentru montarea de grinzi la autostrada Pitești-Curtea de Argeș

Din cauza lucrărilor la autostrada Pitești-Curtea de Argeș, traficul...

6 metode inedite prin care-ți poți dezvolta inteligența emoțională

Creșterea inteligenței emoționale nu este doar un avantaj competitiv,...