Fostul director al companiei de stat Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost reținut azi de procurori, suspectat fiind de comiterea infracţiunilor de înșelăciune și uz de fals,

Cu aproximativ o lună în urmă, scriam despre acest Caraşol (pus director al ditamai companiei de importanţă strategică de atotputernicul, pe atunci, PSD) că nu şi-a finalizat studiile universitare, preferând să falsifice grosolan o diplomă.

Reţinerea lui Caraşol a fost precedată de percheziţii la domiciliul şi la alte proprietăţi imobiliare ale acestuia:

„În cursul zilei de azi, 19 noiembrie 2019, ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează 3 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la domiciliul declarat şi la alte imobile deţinute de un fost funcţionar public”, anunţau, de dimineaţă, anchetatorii.

Transelectrica s-a constituit parte civilă în procesul penal, reclamând salariile și primele luate de acesta pe nedrept pe timpul cât a condus instituția, în sumă totală de aproximativ 450.000 de lei.

Senatorul PSD Nicolae Bădălău a insistat pe lângă Ecaterina Andronescu, ministrul Educației de atunci, ca diploma falsificată de Caraşol să fie introdusă în sistemul informatic al Politehnicii din București.

Dna Andronescu, însă (fost profesor universitar chiar la Politehnica din Bucureşti), spre cinstea ei, ar fi refuzat să gireze o asemenea impostură.

Noi scriam încă din septembrie că ar fi fost mult mai simplu dacă Dănuţ Marius Caraşol îşi cumpăra, cu bani peşin, o diplomă universitară reală, în loc să falsifice una.

Ar fi fost director cinstit şi-n ziua de azi, chiar dacă pe diploma sa ar fi scris, să zicem, „Spiru Haret”, nu Politehnica din Bucureşti.

sursa foto: ziaristii.com

3 COMENTARII

  1. NU conducerea de Partid l-a numit director! Incompetenta celor responsabili cu verificarea actelor este de vina. Daca se va continua cu interventiile absurde in invatamant vom avea zeci si sute de astfel de „profesionisti”. Ce pedeapsa vor primi cei care nu au verificat „diploma” lui???

    Punctual, aveţi dreptate. Sunt nişte comisii de evaluare, selecţie etc. Acelea i-au dat verde falsului inginer spre fotoliul de director. Însă, credeţi că îndrăzneşte vreun membru al comisiilor respective să mişte în front, când partidul de la Putere dă o directivă? Discuţia e mai lungă despre cum a ajuns impostorul într-o funcţie atât de înaltă. Întrebarea dv de mai sus o să o transmitem mai departe şi vom încerca să aflăm şi răspunsul.

  2. Și câți or mai fi ca ăsta în tărișoara asta!?Cocoțați prin, te miri ce,locșoare călduțe,bine plătite,cu fără prea multe bătăi de cap,puși acolo doar pentru că susțin clica mafiotă,PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here