Ei sunt cei care i-au salvat viaţa actorului şi vedetei TV Florin Busuioc „Busu”

Date:

Share post:

După cum am anunţat şi noi, şi întreaga presă din România, cunoscutul actor şi prezentator TV Florin Busuioc (cunoscut şi sub diminutivul Busu) a fost operat de urgenţă, ieri, la Craiova, la finele unui spectacol, după ce suferise un infarct.

Vestea care i-a înspăimântat pe cei care îl iubesc pe Busu

Cei care au efectuat operaţia sunt trei medici tineri, foarte tineri chiar, care şi-au asumat un risc imens.

Tinerii medici, care au venit de acasă în toiul nopţii, să-l salveze pe „Busu” (şeful secţiei n-a răspuns la telefon) se numesc Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă. Alături de cei doi, în sala de operaţie a fost prezentă şi doctoriţa Emilia Goanţă, medic electrofiziolog.

Dr Eugen Ţieranu
Dr Eugen Ţieranu

Dr Eugen Ţieranu are 30 de ani şi e abia medic rezident Cardiologie, la început de carieră.

A absolvit Facultatea de Medicină Generală la Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Craiova şi e doctorand al Şcolii Doctorale de la UMF Craiova.

În afară că a dovedit deja că e un medic valoros, vorbeşte trei limbi străine: engleză, franceză şi spaniolă.

Dr Paul Traşcă
Dr Paul Traşcă

Dr Paul Traşcă e medic specialist cardiolog, e apropiat ca vârstă de colegul său şi e unul dintre tinerii medici care au pus bazele Clinicii de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară din Craiova, deschisă abia în vara acestui an.

Dr Emilia Goanţă e şi ea la început de carieră medicală în Cardiologie. Născută la Slatina, s-a specializat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara şi a avut o bursă de specializare în Italia, la o clinică de specialitate din Roma.

Dr Emilia Goanţă
Dr Emilia Goanţă

A preferat să se întoarcă acasă, aproape de oraşul natal, pentru a contribui la punerea pe picioare, la Craiova, a Clinicii de profil.

Aceşti trei medici tineri, pricepuţi şi dedicaţi meseriei i-au salvat viaţa lui „Busu”, trecând peste faptul că doar şeful Clinicii de Cardiologie din Craiova, dr Octavian Istrătoaie, le putea permite demararea operaţiei.

Or, acesta n-a răspuns la telefon. Doctorii, însă, ştiau că dacă nu fac operaţia urgent, pacientul le va muri. Aşa că au făcut-o.

Fapt pentru care, aproape sigur, vor avea de suferit. Aceasta din simplul motiv că, de regulă, nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită.

Însă, doctorii Ţieranu, Traşcă şi Goanţă şi-au câştigat deja, prin asta, simpatia şi respectul întregii ţări.

 

13 COMENTARII

  1. OK stima și respect . Dar ce atâta tam-tam și— au făcut meseria .nu asta trebuie sa facă doctorii ? Am ridicat la rang de minune ca își face cineva meseria in țara asta? Câți oameni au pățit la fel și au murit ca nu erau “Busu” ? Dacă era vorba de altcineva mai făceau la fel ? Nu știu de ce dar cred ca nu ! Da telefon Arafat pt. orice am care ajunge la spital și nu e tratat cum trebuie? Suntem …….vai și amar !
    PS. Nu am nimic cu Florin Busuioc, sa fie sănătos dar prea exagerati cu normalitatea !

  2. Felicitari pentru curajul vostru ! Padre a fost si va fi cu voi !
    Multe alte reusite va doresc si sa aveti sansa ca ce cei care va recunosc meritele si munca voastra , sa va APRECIEZE . Va iubim pentru ca in primul rind ati dat dovada de OMENIE .Succes !

  3. Felicitari celor 3 medici care au trecut prste ordinul sefului și au salvat viața unui om. Inclin palaria in fața lor. De ei avem nevoie.

  4. Felicitări celor trei medici care au făcut ca Busu sa fie azi in viața ! Le doresc mult succes in carieră și să ajungă acolo unde merită ! Bravo vouă tineri frumoși și curajoși !?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Kevin Doukouré, mijlocaș ivorian campion cu Farul, legitimat de FC Argeș

Kevin Doukouré, un mijlocaș central campion cu Farul Constanța,...