După cum am anunţat şi noi, şi întreaga presă din România, cunoscutul actor şi prezentator TV Florin Busuioc (cunoscut şi sub diminutivul Busu) a fost operat de urgenţă, ieri, la Craiova, la finele unui spectacol, după ce suferise un infarct.

Vestea care i-a înspăimântat pe cei care îl iubesc pe Busu

Cei care au efectuat operaţia sunt trei medici tineri, foarte tineri chiar, care şi-au asumat un risc imens.

Tinerii medici, care au venit de acasă în toiul nopţii, să-l salveze pe „Busu” (şeful secţiei n-a răspuns la telefon) se numesc Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă. Alături de cei doi, în sala de operaţie a fost prezentă şi doctoriţa Emilia Goanţă, medic electrofiziolog.

Dr Eugen Ţieranu
Dr Eugen Ţieranu

Dr Eugen Ţieranu are 30 de ani şi e abia medic rezident Cardiologie, la început de carieră.

A absolvit Facultatea de Medicină Generală la Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Craiova şi e doctorand al Şcolii Doctorale de la UMF Craiova.

În afară că a dovedit deja că e un medic valoros, vorbeşte trei limbi străine: engleză, franceză şi spaniolă.

Dr Paul Traşcă
Dr Paul Traşcă

Dr Paul Traşcă e medic specialist cardiolog, e apropiat ca vârstă de colegul său şi e unul dintre tinerii medici care au pus bazele Clinicii de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară din Craiova, deschisă abia în vara acestui an.

Dr Emilia Goanţă e şi ea la început de carieră medicală în Cardiologie. Născută la Slatina, s-a specializat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara şi a avut o bursă de specializare în Italia, la o clinică de specialitate din Roma.

Dr Emilia Goanţă
Dr Emilia Goanţă

A preferat să se întoarcă acasă, aproape de oraşul natal, pentru a contribui la punerea pe picioare, la Craiova, a Clinicii de profil.

Aceşti trei medici tineri, pricepuţi şi dedicaţi meseriei i-au salvat viaţa lui „Busu”, trecând peste faptul că doar şeful Clinicii de Cardiologie din Craiova, dr Octavian Istrătoaie, le putea permite demararea operaţiei.

Or, acesta n-a răspuns la telefon. Doctorii, însă, ştiau că dacă nu fac operaţia urgent, pacientul le va muri. Aşa că au făcut-o.

Fapt pentru care, aproape sigur, vor avea de suferit. Aceasta din simplul motiv că, de regulă, nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită.

Însă, doctorii Ţieranu, Traşcă şi Goanţă şi-au câştigat deja, prin asta, simpatia şi respectul întregii ţări.

 

13 COMENTARII

  1. Felicitări celor trei medici care au făcut ca Busu sa fie azi in viața ! Le doresc mult succes in carieră și să ajungă acolo unde merită ! Bravo vouă tineri frumoși și curajoși !?

  2. Felicitari celor 3 medici care au trecut prste ordinul sefului și au salvat viața unui om. Inclin palaria in fața lor. De ei avem nevoie.

  3. Felicitari pentru curajul vostru ! Padre a fost si va fi cu voi !
    Multe alte reusite va doresc si sa aveti sansa ca ce cei care va recunosc meritele si munca voastra , sa va APRECIEZE . Va iubim pentru ca in primul rind ati dat dovada de OMENIE .Succes !

  4. OK stima și respect . Dar ce atâta tam-tam și— au făcut meseria .nu asta trebuie sa facă doctorii ? Am ridicat la rang de minune ca își face cineva meseria in țara asta? Câți oameni au pățit la fel și au murit ca nu erau “Busu” ? Dacă era vorba de altcineva mai făceau la fel ? Nu știu de ce dar cred ca nu ! Da telefon Arafat pt. orice am care ajunge la spital și nu e tratat cum trebuie? Suntem …….vai și amar !
    PS. Nu am nimic cu Florin Busuioc, sa fie sănătos dar prea exagerati cu normalitatea !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here