Ştirea publicată de noi, alaltăieri, despre existenţa mai multor cazuri de infectare cu coronavirus (Covid-19) printre angajaţii de pe platforma Dacia de la Mioveni, a fost preluată şi de alţi colegi din presă, din Bucureşti şi din alte locuri din ţară.

Nu e nimic nelalocul său aici, câtă vreme regulile de preluare sunt respectate. E ceva firesc în breaslă, şi noi preluăm ştiri de la alţii, deci nu avem a ne plânge de nimic din acest punct de vedere.

Constatăm, însă, cu regret, că unii colegi jurnalişti (e vorba de cei de la site-ul stiri24h.ro) au pus deja semnul egalităţii între existenţa cazurilor de infectare cu Covid şi… închiderea uzinei Dacia de la Mioveni.

E ca şi cum s-ar închide Poliţia pentru că s-au infectat unii poliţişti; sau spitalul cu totul, pentru că există medici şi asistente infectaţi.

Evident că nici vorbă să se închidă activitatea la uzina Dacia sau pe platforma de la Mioveni.

Ce-am scris noi şi ce-au înţeles alţii

E adevărat că şi Dacia traversează momente grele, la fel ca întreaga industrie auto mondială. Nici Daciei nu-i e uşor în plină resurecţie a pandemiei, dar vă asigurăm că uşor nu le e nici celor de Mercedes, nici celor de la Volvo, nici grupul VAG nu se simte deloc bine etc.

Din informaţiile noastre, însă, la Dacia se munceşte de zor pentru revenirea la normal. Nu putem detalia acum acest aspect, întrucât nu toate informaţiile acestea sunt verificate ca la carte, dar o vom face, cât de curând.

Până atunci, punctăm două lucruri clare, indubitabile:

  1. Uzina Dacia de la Mioveni nu se va închide. Nici nu se pune o astfel de problemă.
  2. Condiţiile igienico-sanitare şi de protecţie anti-Covid la Dacia sunt printre cele mai severe şi mai stricte din ţară. Măsurile luate de administraţia uzinei exced chiar cadrul legal, obligatoriu. Deci posibilitatea apariţiei unor noi cazuri de infectare e limitată la minimum posibil.

Restul sunt poveşti, zvonuri, folclor. Sau fake-news, dacă vreţi, că tot e la modă termenul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here