La sfârşitul lunii trecute, am publicat un articol în care dezvăluiam, în baza unui document în posesia căruia intraseră colegii de la site-ul în limba română al postului de radio Europa Liberă, că Primăria din Piteşti are probleme mari de tot în a asigura căldura şi apa caldă cetăţenilor încă branşaţi la reţeaua centralizată, gestionată de compania municipală Termo Calor Confort.

Potrivit aceluid ocument, Primăria din Piteşti a cerut Guvernului acordarea unei alocaţii bugetare (adică a unei pomeni, mai pe şleau spus) de puţin peste 51,5 milioane de lei, bani fără de care Termo Calor nu s-ar putea descurca onorabil peste iarnă.

După ce a prăduit vreun miliard de lei, alocându-i discreţionar aproape exclusiv primarilor din PNL-Cîţu şi din UDMR, din fondul aflat la dispoziţia Guvernului, prim-ministrul Florin Cîţu s-a îndurat, ieri, şi de oraşele suferinde cum e şi Piteştiul, dându-le 310.426.000 de lei, pentru ca acestea să poată asigura căldura şi apa caldă locuitorilor lor.

Problema că alocarea pentru Piteşti e de vreo cinci ori mai mică decât ceruse Primăria: numai 10.939.000 de lei, adică nici 11 milioane, faţă de necesarul cerut, de peste 51,5 milioane de lei.

Cum se va descurca firma Primăriei, în aceste condiţii, nu putem şti. Am adresat Primăriei Piteşti un set de întrebări în acest sens, în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, însă, se vede treaba, primarul Cristian Gentea e „om de cuvânt” numai cu presa obedientă faţă de domnia-sa. Nouă n-a binevoit să ne răspundă, încă, pentru legile-s facultative la Primăria Piteşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here