De la 1 martie anul acesta, reţeaua de magazine Kaufland România a anunţat că majorează salariile, dar şi celelalte beneficii oferite angajaţilor săi.

De la 1 martie, salariul minim la Kaufland România începe de la 3.300 lei brut, adică aproape 2.000 de lei net, a anunţat comerciantul, printr-un comunicat de presă.

Suma include tichetele de masă şi sporurile salariale.

Tot la 1 martie 2019 se vor majora cu până la 20% ajutoarele în bani oferite de Kaufland angajaţilor săi, cu ocazia diverselor evenimente din vieţile acestora.

Potrivit noului contract colectiv de muncă la nivelul reţelei de magazine Kaufland, copiii nou-născuţi ai angajaţilor vor beneficia de un pachet cu produse specifice îngrijirii bebeluşilor.

„Decizia Kaufland România de a mări pachetul salarial şi de beneficii de care se bucură angajaţii noştri consolidează angajamentul de a crea un mediu de lucru corect, orientat către dezvoltare profesională şi individuală.

Vrem să le oferim angajaţilor noştri pachete salariale şi beneficii competitive, de aceea urmărim permanent să le adaptăm în funcţie de nevoile reale ale celor din echipă”, a declarat dl Marco Hössl, directorul general al Kaufland România.

Se pare, însă, că motivul pentru care se măresc lefurile la Kaufland nu ţine numai de gentileţea managementului companiei, ci – mai ales – de faptul că firmei îi e din ce în ce mai greu să găsească amploaiaţi dispuşi să muncească din greu, pe bani puţini.

Altfel spus, criza de forţă de muncă a obligat conducerea companiei să ofere salarii şi condiţii de muncă mai bune.

În judeţul Argeş, Kaufland operează două magazine la Piteşti (în cartierele Găvana şi Craiovei) şi alte trei la Mioveni, Câmpulung Muscel şi Curtea de Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here