Ieri, economistul-şef al Băncii Comerciale Române, dl Horia Braun, una dintre cele mai respectate voci ale breslei sale, a lansat un avertisment foarte serios cu privire la starea economiei româneşti şi la perspectivele economice ale României.

„Economia României va creşte bine şi anul acesta….însă nu la nivelul anului 2017. O creştere de 3,5-4% ar fi de invidiat pentru orice economie din vestul Europei”, a declarat dl Braun, citat de Ziarul Financiar.

Domnia sa a pus o întrebare de bun simţ: „dacă facem progresele cu care ne lăudăm, de ce acest lucru nu se vede (în nivelul de trai al oamenilor – n.r.)?”

Concluziile analizei dlui Braun şi al colegilor dumnealui din BCR, cuprinse în documentul intitulat „Raport despre situaţia economică a României” sunt cel puţin pesimiste şi ar trebui să-i pună pe gânduri pe decidenţi: „…trăim într-o iluzie…ţara nu merge în direcţia bună…facem paşi înapoi”.

Dl Braun este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca este absolvent de master al Universităţii Central Europene din Budapesta şi este  „Chartered Financial Analyst” din anul 2006.

A mai deţinut poziţii de top management în cadrul diviziei de investiţii financiare, respectiv fond de pensii, din cadrul grupului olandez ING.

sursa foto: Hotnews

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here