Echipele mobile de vaccinare anti-Covid îşi continuă periplul prin localităţile din mediul rural al judeţului Argeş, pentru aceia care ar dori să se vaccineze, dar nu au posibilitatea de a se deplasa la centrele deschise în acest scop.

Luna aceasta, caravanele vaccinării au vizitat localităţile Căldăraru, Vlădeşti şi Vultureşti, iar azi o echipă mobilă de vaccinare se află în comuna Poienarii de Argeş (de lângă Curtea de Argeş), unde-i imunizează pe doritori.

Mâine, o echipă mobilă îi va vaccina pe locuitorii care doresc acest lucru din comuna Ciofrângeni, iar poimâine, pe cei din Poienarii de Muscel, de lângă Câmpulung.

Echipele mobile de vaccinare sunt compuse din medici şi asistente de la Spitalul Militar din Piteşti; pentru imunzare se foloseşte serul produs de compania Pfizer.

De menţionat un lucru foarte important: echipele mobile de vaccinare vor reveni în fiecare comună vizitată la data la care e indicat a se face rapelul (a doua doză de vaccin), deci cei care s-au vaccinat în comunele de domiciliu nu trebuie să-şi facă altă grijă decât aceea de a se prezenta din nou pentru a primi doza a doua.

Din informaţiile de care dispunem, nu s-a înregistrat niciun caz de reacţie adversă mai serioasă, cu excepţia unor mici dureri la locul inoculării.

În imaginea de sus, o bătrânică din localitatea Poienarii de Argeş, primind, azi dimineaţă, prima doză de vaccin Pfizer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here