Echipa câştigătoare, echipa prăduitoare: doi primari PNL din Argeş, pedepsiţi pentru că nu l-au susţinut pe „Superman”

Date:

Share post:

Ultima hotărâre a demisului Guvern condus de prim-ministrul Florin Cîţu, prin care a acordat de o manieră discreţionară, pe sprânceană, peste un miliard de lei din Fondul de rezervă al Guvernului, a stârnit furie şi revoltă peste tot în ţară.

După cum scriam şi ieri, banii au mers preponderent spre primăriile conduse de oameni ai PNL şi UDMR, în vreme ce primarii PSD – de departe, cei mai numeroşi din ţară; aproape jumătate dintre primari sunt pesedişti – cei ai USR-PLUS, dar şi cei câţiva ai AUR au primit fie sume simbolice, de ordinul câtorva zeci de mii de lei, fie nimic.

La noi în judeţ, exemplul cel mai elocvent este municipiul Câmpulung Muscel (nu Piteştiul, despre Piteşti o să scriem un articol aparte), condus de USR-ista Elena Lasconi, căruia nu i s-a alocat niciun leu.

Însă, nu doar primarii PSD, USR-PLUS şi AUR au fost „penalizaţi” la bani, după propriul chef, de premierul Florin Cîţu, ci inclusiv unii aleşi liberali, care fie n-au făcut parte din „echipa câştigătoare”, fie au călcat pe bec, în vreun fel sau altul.

Primarilor PNL li s-au alocat, în general, sume de la 300.000 de lei în sus, mergând până la un milion de lei (cazul comunei Hârtieşti). Există, însă, în Argeş, două excepţii. Una ar fi Primăria comunei Băbana, condusă de PNL-istul Vasile Bebe Ivan (foto sus, în picioare), primar despre care se ştie că e unul dintre cei mai buni din judeţ. Băbanei i s-a alocat abia 100.000 de lei, fapt care l-a revoltat la culme pe primarul Ivan.

„Aş fi avut nevoie, ca să pot să trec anul ăsta cu bine, de 693.000 de lei. Cu 100.000, practic, n-am ce face. Am bani la buget pentru plata salariilor pe luna aceasta, însă din octombrie încolo, pur şi simplu, nu mai am de unde plăti salariile în Primărie. Ca să nu mai spun că am facturi restante la gunoi, la studii de fezabilitate făcute pentru proiecte pentru Planul Naţional de Dezvoltare Anghel Saligny… să mai zic? Că mai am”, ne-a declarat, plin de obidă, primarul Bebe Ivan.

Întrebat de noi de ce anume crede că a fost „pedepsit” de prim-ministrul Cîţu, dl Ivan ne-a spus: „99,9% pentru faptul că nu am participat la Congresul partidului. Aş fi vrut să mă duc, dar efectiv nu am putut, din motive personale, pe care nu vreau să le fac publice. Nu că n-am vrut, n-am putut. Am un gust amar, credeţi-mă. Am ajuns să ne urâm noi între noi, primarii liberali, şi nu e normal aşa ceva. Dar nu e normal nici ca un număr de 5 primării de comune (conduse de primari PNL – n.r.) să primească mai mulţi bani decât Consiliul Judeţean Argeş”, a mai spus primarul Ivan.

Primarul PNL Ion Băcioiu, de la Dragoslavele, „orbanist” convins, a primit zero lei zero bani de la Guvern, pentru că n-a ales „echipa câştigătoare”

Mai grav decât dumnealui a fost „sancţionat” primarul PNL al comunei muscelene Dragoslavele, Ion Băcioiu. Domnia-sa e cunoscut ca fiind un susţinător al fostului preşedinte PNL Ludovic Orban. Aşa că „echipa câştigătoare” l-a pedepsit drastic, nealocând niciun leu comunei Dragoslavele.

Ambii primari PNL s-au plâns şefului organizaţiei (sau, mai degrabă, orbanizaţiei) judeţene, deputatul Adrian Miuţescu. Din câte am aflat, primarului Ivan i-a fost dat exemplul colegului său din Dragoslavele („zi mersi că ai primit şi suta aia de mii, Băcioiu n-a primit niciun leu”), iar primarului Băcioiu i s-ar spus că „banii au fost puţini”.

Pe scurt spus: dacă nici ceea ce a făcut prim-ministrul Florin Cîţu, alocând bani de la buget aproape exclusiv prietenilor şi susţinătorilor, nu se numeşte abuz în serviciu, atunci practic în România nu mai există această infracţiune şi atunci ea ar trebui, logic, scoasă din Codul Penal. Dacă tot e literă moartă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular