Azi, dna Ecaterina Andronescu, senator PSD, a fost numită oficial în funcţia de ministru al Educaţiei, post rămas vacant după demisia fostului titular, Valentin Popa.

Doamna Andronescu a mai avut trei mandate la acelaşi minister, ultimul în perioada guvernării Ponta.

A rămas în memoria colectivă, în precedentele mandate, prin faptul că s-a zbătut mult pentru majorarea lefurilor în învăţământul superior (aceasta ar fi o bilă albă), dar şi prin aceea că a desfiinţat şcolile profesionale (o la fel de mare bilă neagră).

Lunile trecute, dna Andronescu şi-a ridicat colegii de partid în cap, după ce a declarat că Guvernul Dăncilă este unul foarte slab şi că PSD ar trebui să numească oameni de valoare în funcţii înalte în stat.

Discordia dintre Ecaterina Andronescu şi conducerea PSD pare, însă, să se fi aplanat, iar acum distinsa doamnă a ajuns ministru într-un guvern despre care zicea nu demult că e foarte slab.

Dna Andronescu este cadru didactic universitar la Politehnica din Bucureşti, doctor în chimie anorganică şi unul dintre cei mai buni specialişti din România în tehnologia silicaţilor şi compuşilor oxidici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here