Preşedintele României, dl Klaus Iohannis, a semnat azi decretul de numire în funcţia de ministru al Educaţiei a dnei Ecaterina Andronescu, senator PSD.

Decizia e un pic surprinzătoare, pentru că alaltăieri şeful statului afirma public că are nevoie de „un pic mai mult” timp de gândire, înainte să decidă dacă validează sau nu numirea dnei Andronescu.

Dânsa a fost primul contestatar cunoscut din PSD al preşedintelui Liviu Dragnea, numai că, între timp, a căzut la pace cu liderul suprem al partidului, contra acestui post ministerial.

Am intuit acum o lună că dna Andronescu va primi ministerul Educaţiei, ca preţ al trădării puciştilor anti-Dragnea

Faţă de ceilalţi membri ai Guvernului Dăncilă, dna Andronescu e clar din alt aluat intelectual: ştie carte solidă, vorbeşte şi se comportă ca un ministru respectabil.

Dna Andronescu n-ar spune niciodată pamblică în loc de panglică, aşa cum a făcut predecesorul dânsei, Valentin Popa.

Nici n-o vedem făcând gesturi golăneşti, precum cel cu degetele mijlocii arătate de vicepreşedintele deputaţilor, Florin Iordache „altă întrebare”.

Însă, în cele trei mandate de ministru de resort pe care le-a avut, nu s-a dovedit a fi un administrator bun al învăţământului. Cele mai mari greşeli care i s-au imputat: desfiinţarea şcolilor profesionale şi indulgenţa faţă de calitatea precară a învăţământului privat.

Chestii care n-ar recomanda-o pe dna Andronescu drept un ministru bun al Educaţiei.

Însă, repetăm, faţă de fauna care populează Guvernul şi ministerele, numirea dumneaei în funcţie poate fi echivalată, totuşi, cu un pas înainte.

sursa foto: cetateanul.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here