Ecaterina Andronescu, demisă din funcţia de ministru al Educaţiei

Date:

Share post:

Ieri, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat la un post de televiziune că pe vremea dumneaei, părinţii îi învăţau pe copii să nu se urce în maşinile necunoscuţilor.

Dna Andronescu se referea, fireşte, la cazul Alexandrei Măceşanu, copila de 15 ani care s-a urcat într-o maşină „la ocazie” şi a sfârşit violată şi, probabil, ucisă de un psihopat din Caracal.

Azi după-amiază, prim-ministrul Viorica Dăncilă a şi anunţat că o demite pe colega ei de Guvern.

„Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu (foto) din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular