E cineva în Guvern care n-a plagiat, n-a furat? Pe ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, l-au „ajutat” cu teza de doctorat angajaţi ai Muzeului Vrancea

Date:

Share post:

Ministrul Angel Tîlvăr citează, în teza sa de doctorat, documente ale Muzeului Vrancea, dar din evidenţele instituţiei reiese că n-a călcat niciodată prin arhivele muzeului. Au călcat alţii pentru el.

Munca de cercetare a făcut-o un domn pe nume Ionuţ Iliescu, şeful secţiei Istorie a Muzeului Vrancea, care a declarat colegului Sebastian Oancea, de la Vrancea24.ro/G4Media, că „a fost o sarcină de serviciu, trasată de conducerea instituției. Nu mi s-a spus că e pentru o persoană anume, trebuia să fac o muncă de documentare, am făcut-o, am predat-o”.

Numele ministrului Angel Tîlvăr (foto sus, în dreapta) nu apare în registrul de cercetare a documentelor citate în teza sa de doctorat. Apare, în schimb, cel al şefului secţiei Istorie, Ionuţ Iliescu.

Angel Tîlvăr a fost senator, apoi deputat PSD, ales în judeţul Vrancea. L-a înlocuit, recent, la conducerea Ministerului Apărării Naţionale pe Vasile Dîncu, obligat să demisioneze după mai multe gafe în ce priveşte poziţia României faţă de agresiunea rusă din Ucraina.

Teza de doctorat a ministrului Apărării, Angel Tîlvăr, a fost, pare-se, documentată şi scrisă de angajaţi ai Muzeului Vrancea

Deşi a fost numit ministru al Apărării, dl Tîlvăr n-are nicio calificare să ocupe o astfel de poziţie, dumnealui fiind de meserie profesor de limba engleză.

Cu doar câteva zile înainte ca alianţa PSD-PNL-UDMR să-l propună ca ministru al Apărării pe profesorul de engleză din Vrancea, senatoarea PNL Alina Gorghiu, şefa Senatului României, declara cu emfază a la Tipătescu: „Sper ca colegii (cacofonia aparţine Alinuţei – n.r.) noştri din coaliţia guvernamentală să vină cu propunere de profesionist la Apărare, pentru că, în perioadă de război, cu cea mai mare graniţă terestră pe care România o are cu Ucraina, nu ne putem permite jocuri politicianiste”.

L-au numit pe profesionistul Angel Tîlvăr.

Asupra tezei de doctorat a proaspătului ministru planează serioase suspiciuni că n-ar fi redactat-o el însuşi, ci i-ar fi fost redactată de alţii. Supoziţii care par să aibă temei, dat fiind faptul că teza de doctorat tratează o chestiune istorică (România Israel; relaţii în perioada comunistă); or, dl Tîlvăr e profesor de engleză, nu istoric.

„DNA și Parchetul Vrancea au clasat două dosare în care se cerceta, printre altele, punerea la dispoziție a instituției în scopuri personale… Dosarele au fost constituite după o plângere depusă de un fost angajat al Muzeului Vrancei, Ionel Marin, care a susținut că timp de aproximativ trei ani Tîlvăr, la data respectivă deputat de Vrancea, ar fi beneficiat de sprijinul logistic și uman al Muzeului Vrancei pentru a-și redacta teza de doctorat.

Reamintim că și Aurora Apostu, angajată a Muzeului Vrancea, a declarat într-o altă plângere depusă la Parchetul Vrancea… că cercetarea adusă de Ionuț Iliescu a fost tehnoredactată de ea, de pe calculatoarele Muzeului Vrancea și în timpul orelor de program, tot ca o sarcină de serviciu trasată de conducere.

Funcționara de la muzeu a precizat anchetatorilor că în anul 2008 a urmat un curs pentru perfecționare pe calculator, motiv pentru care ”am fost solicitată de către directorul muzeului Dumitrescu Corneliu Horia pentru tehnoredactarea unei lucrări de doctorat a senatorului Angel Tîlvăr.

Astfel, după lucrarea inițială pusă la dispoziție de către Angel Tîlvăr, împreună cu domnul director Horia Dumitrescu am corectat, modificat și finalizat pe parcursul a trei ani de zile lucrarea respectivă (n. r. – în urmă cu circa zece ani, în perioada 2010 – 2012). Nu-mi amintesc titlul lucrării, însă, redactarea a avut loc pe calculatorul instituției aflat în biroul domnului director.

Rezumatul tezei de doctorat a fost întocmit în aceleași condiții ca și lucrarea, respectiv de către mine împreună cu directorul Horia Dumitrescu, tot pe calculatorul instituției. În urma redactării lucrării nu am obținut niciun beneficiu, fiind o sarcină serviciu dispusă de către directorul Horia Dumitrescu”, se menţionează în articolul semnat de Sebastian Oancea, care poate fi lecturat integral aici.

surse foto: Facebook/Angel Tîlvăr, G4Media/Sebastian Oancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Parlamentul României manifestă tendințe iliberale –  Dreptul ONG-urilor la litigare strategică limitat drastic

Modificările propuse sunt o încercare de a slăbi capacitatea...

Cum să joci inteligent la cazinoul online

Cei mai mulți jucători accesează un cazino online și...

Cum se fura din conductele OMV Petrom, în Argeş, Olt şi Teleorman. Detalii dintr-un dosar

"Şase persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 47...

Joci ruletă și blackjack live? Trebuie să știi asta…

Jocurile de live casino au devenit extrem de populare,...

Vata bazaltica: 4 caracteristici pe care ar trebui sa le cunoastem

Pentru a mentine casa mai calda mai mult timp...