După nici o săptămână de la redeschiderea în forță a Universității din Pitești, cu o festivitate de toată frumusețea, la care a fost invitată inclusiv o fanfară militară, oameni din administrația locală și din conducerea intrenă a Universității, cursurile studenților au trecut deja în mediul online.

Acest lucru s-a întâmplat deși s-a promis că cel puțin primele două săptămâni se vor desfășura în format fizic, iar apoi se vor continua în funcție de decizia studenților.

Mai mult decât atât, în momentul în care s-a organizat festivitatea de deschidere, au fost văzuți în centrul orașului foarte mulți studenți care nu purtau masca de protecție, iar mulți dintre aceștia s-au întors peste câteva zile în bănci, însă nu se știe dacă au apărut cazuri de infectare cu Covid-19 neapărat după participarea la evenimentul de la deschidere.

Deși s-a decis ca școlile să nu se închidă atunci când rata de infectare cu Covid trece de 6/mia de locuitori, Universitatea din Pitești și-a mutat, după o săptămână, cursurile în online, având în vedere că numărul de cazuri din Municipiul Pitești este extrem de mare. Lucrurile vor reveni la normal atunci când rata de infectare o să mai scadă, deci există șansa ca studenții să mai revină în bănci, poate chiar și în acest semestru.

Mai greu este pentru tinerii care și-au găsit chirii sau care s-au cazat la cămine. Aceștia, în mare parte, sunt nevoiți să-și păstreze locurile, pentru că altfel va trebui să se mute, din nou, în timpul sesiunii sau chiar și mai devreme.

Imaginea de sus este de la deschiderea festivă a cursurilor universităţii, din acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here