După doi ani de la grozăviile de la Berevoeşti, primarul Proca e la fel de primar şi de şef de organizaţie PSD

Date:

Share post:

În vara anului 2016, în comuna argeşeană Berevoeşti, mai precis în satul Gămăceşti, izbucnea scandalul sclavilor.

Peste 40 de persoane au fost ţinute vreme de ani de zile în condiţii de robie demne de Evul Mediu, nu de Europa secolului XXI, puse să muncească silnic, matratate, lipsite de libertate, legate în lanţuri şi câte şi mai câte.

Abia se estompaseră ecourile celebrului scandal al permiselor de conducere, când prestigiul Argeşului – atât cât mai rămăsese din el – a primit o nouă lovitură.

Toată presa din ţară, dar şi din alte ţări europene, ba chiar şi din SUA, a relatat despre ororile din cătunul de romi Gămăceşti, Argeş.

Ancheta a dus la punerea sub acuzare şi trimiterea în judecată a zeci de romi care fuseseră adevăraţi proprietari de sclavi. Cei mai mulţi dintre ei au primit ani grei de puşcărie. Alţii încă se mai judecă.

Finalmente, Justiţia îşi va face treaba, nu avem nicio îndoială, şi cei vinovaţi, conform literei şi spiritului legii, îşi vor primi pedepsele cuvenite.

Cei vinovaţi moral, însă, par a dormi liniştiţi, netulburaţi de nimeni. E de necrezut ca niciun funcţionar din Primăria Berevoeşti să nu fi avut habar de ororile din satul de romi aparţinător.

Măcar cei însărcinaţi cu anchetele sociale (circa un sfert din locuitorii din Gămăceşti sunt şi azi asistaţi social) ar fi trebuit să intre în casele romilor de acolo. Nu aveau cum să nu vadă ce se petrece în jurul lor.

Nici primarul Florin Proca (PSD) nu avea cum să fie străin. Mai ales că, după cum singur a recunoscut, a şi năşit odraslele a două clanuri de romi,  unii dintre ei, dovediţi a fi fost vinovaţi.

Să nu fi ştiut naşul Proca ce fac finii cu bieţii oameni puşi să salahorească în lanţuri şi hrăniţi precum câinii, cu merinde aruncate pe jos?

Partidul din care primarul Proca face parte, PSD, n-a găsit de cuviinţă nici măcar să-l mustre pe acesta. Şi nici pe consilierii locali din Berevoeşti.

Primarul a rămas pe mai departe la fel de primar, iar consilierii, la fel de consilieri. Ca şi cum nimic nelalocul său nu s-ar fi petrecut în comuna lor.

Conducerea organizaţiei judeţene a PSD Argeş n-a găsit de cuviinţă să dicteze nicio sancţiune la adresa primarului său din Berevoeşti (care, din câte ştim, e şi preşedinte al PSD pe comună). Nici consilierii locali n-au fost sancţionaţi în vreun fel.

Singurul ponos tras de dl primar Proca a fost o…autosuspendare din partid. Între timp, i-a trecut şi aia, pentru că scandalul sclaviei moderne din Argeş a fost deja, în bună măsură, uitat.

surse foto: DIICOT-Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Muzica zilelor noastre: Nicu și ”ZAN”

Primu`, nimeni altu` decât Alifantis. Aproape de șaptezeci, dar...

De azi de la prânz, piteştenii nu şi-au mai putut plăti taxele şi impozitele locale online

Azi, începând de la orele amiezii şi până la...

Misoginism oltenesc la un consilier local din Dolj: ”Femeile sunt niște săgeți, le folosești și le arunci”

"Consiliul Local Coșoveni (judeţul Dolj - n.r.) urmează să...

Vasile Buhăescu, fost atacant la FC Argeş, Dinamo şi Steaua, a semnat cu o echipă de judeţ

Vasile Buhăescu, fost atacant cu multe sezoane la activ...

Guvernului nu prea-i pasă de victimele traficului de persoane. Ultima ordonanţă în acest sens are carenţe grave

Guvernul României a adoptat, recent, o ordonanţă care reglementează...

Accident rutier urmat de incendiu, azi noapte, la Piteşti. Un bloc a luat foc (foto/video)

Un accident rutier între două maşini, urmat de un...