Fostul ministru al Sănătăţii din Guvernul Viorica Dăncilă, Sorina Pintea, a fost trimisă azi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Conform actului de trimitere în judecată, „în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) și 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”.

Dna Pintea fusese reţinută la finele lui februarie, după un flagrant efectuat chiar în biroul său de manager al Spitalului Judeţean din Baia Mare, unde procurorii au surprins-o încasând o parte din şpagă.

Ulterior, dna Pintea a fost arestată preventiv, dar a reclamat din arest că starea de detenţie îi pune în grav pericol viaţa, dumneaei suferind, cică, de o boală autoimună.

Mai mult, a refuzat să fie tratată de medicii de la Spitalul Penitenciar din Mioveni şi s-a plâns pe unde a putut că a fost „umilită” prin faptul că a fost filmată cu cătuşe la mâini, în timp ce era dusă la instanţă.

În 6 martie, Sorina Pintea a fost pusă în libertate sub control judiciar, moment din care starea ei de sănătate s-a îmbunătăţit foarte mult. Într-atât de mult încât a avut şi forţa fizică, dar şi tupeul să îşi revendice postul de manager de spital la Baia Mare.

Aici a intervenit ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care a considerat că dna Pintea nu poate conduce un spital, suferindă fiind de o boală atât de gravă, cum le povestise judecătorilor pe care i-a înduplecat să o elibereze.

Ca atare, ministrul a demis-o pe Sorina Pintea. Iar azi, DNA a decis să o dea pe mâna judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti.

De precizat că procurorii DNA Bucureşti au încheiat un „acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană fizică, în sarcina acesteia fiind reținută infracțiunea de complicitate la luare de mită în formă continuată”, chestiune care complică serios situaţie Sorinei Pintea.

Bineînţeles, nici chiar după flagrantul din propriul birou, aceasta nu şi-a recunoscut vinovăţia, clamând (am mai auzit asta, nu?) că e victima unor răzbunări politice şi că nici vorbă să fi luat vreo şpagă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here